0,7
Lagavulin 0,7l 10 éves Single Malt Whisky 43%
34 500 FtTovábbAz Islay szigetek déli partvidékének egyik ékköve a 16 éves Lagavulin 16 éves Single Malt, melynek története közel 200 évre nyúlik vissza. Határozott, testes, mélyen tőzeges, füstös ízű, domináns whisky enyhe vaníliás- citrusos érzettel.
Ezzel szemben a 10 éves egy kis szériás termék, mely a gyűjtők féltett kincse lehet. Illatában kősó, érett alma, égetett cukor és tengeri tőzegfüst, íze egyszerre édes és sós, chili paprikával, sült mandulával és még több füsttel.Nikka Coffey Grain Whisky 0,7L 45% díszdobozban
23 990 FtKosárba teszemA Nikka ezen kiadása abszolút különlegesség a minőségi whiskypiacon. Single grain , azaz egy lepárlóban készülő, különböző gabonák felhasználásával készülő whiskyt ugyanis egészen ritkán szoktak megjelentetni. A Nikka most azonban egy olyan párlattal rukkolt elő, amelyet a Miyagikyo nevű lepárlójában, ún. Coffey-féle üstökön desztilláltak. Ezek a berendezések – a malátawhiskyk főzéséhez használt kisüsti módszerrel szemben – folyamatos lepárlást tesznek lehetővé. Két ilyen, még 1963-ban Skóciából beszerzett oszlopüstben desztillálták le azokat az italokat, amelyekből aztán ezt a csodálatos italt, – a Nikka blendjeinek egyik fő alkotóelemét – megalkották.
A Nikka jóvoltából, a whiskyrajongók körében sokszor ismeretlen és kissé lesajnált grain whisky, most egy új és meglepő oldaláról mutatkozik meg. A magas kukoricawhisky aránynak köszönhetően egy egészen kerek, büszke, és intenzív jegyekben gazdag italt ismerhetünk meg.
Intenzív gyümölcsösség jellemzi, elsősorban sárgabarack és banán, fűszeressége rendkívül harmonikus, lágy karamell, csipetnyi csillagánizzsal és érzéki vaníliával.International Spirits Challenge 2015 – Arany érem
Plantation Original Dark barbadosi rum 0,7
6 990 FtKosárba teszemA Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
Volbeat rum 15 éves 0,7l 40%
34 500 FtKosárba teszemA zenekar ihlette 15 éves rum kivételes keveréke a Karib-tengeri rumoknak.
Guayana, Jamaica, Dominika, Trinidad, Barbados és Guatemala, mind-mind híresek saját rumjaikról.
Ezen területek adják az alapanyagot, mely házasításával és tölgyfahordós utóérlelésével készül ez a remek portéka.
Highland Park 10 éves Viking Scars 0,7l 40%
13 990 FtKosárba teszemA Highland Park Skócia legészakibb lepárlója, amely a zord Orkney-n ontja magából világszerte ismert nedűjét. A főzde büszke a vidék viking gyökereire, amelyet nem átall lépten-nyomon hangsúlyozni. Számos palackozása jelent már meg az elmúlt években ismert vagy kevésbé ismert viking személyekhez, mondahősökhöz, dedikálva az adott kiadást. Ez a 10 évig érlelt verzió sem kivétel ez alól, ugyanis az alapító Magnus Eunson közvetlen viking gyökereit emeli ki, és azt, hogy ez az örökség meghatározza még ma is az északi szigetcsoport tájképét.
Corralejo Reposado Tequila 0,7L 38%
13 990 FtKosárba teszemIllat: lágy, édes vaníliás jegyek és egy csipetnyi fehér bors. Manuka méz, sós karamell és gyógynövények.
Íz: pörkölt agávé jegyek, bors és mézes héj, egy kis könnyed citrussal.
Lecsengés: fűszeres befejezés. Kiegyensúlyozott és gyümölcsös.
Best Reposado Tequila – 2015 World Tequila Awards
Ron Zacapa 23 éves EL ALMA Heavenly Cask Collection 40% 0,7
52 990 FtKosárba teszemAz El Alma, azaz spanyolul „a lélek”, elnevezésű kiadás a Heavenly Cask Collection 2021-ben kiadott második darabja. 6 és 24 év közötti érlelt rumok keveréke, amelyeket rövid ideig együttesen is érleltek erősen kiégetett amerikai tölgyfahordókban..
A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.
A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.
Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta.
A Zacapa rumjai eleinte a pálmalevélből készült (ún. petate) gyékényfonatos üvegben kerültek eladásra, amely ősi, a majáktól származó, a helyi kultúrához szervesen kapcsolódó fonat ma is megtalálható a palack közepén.