További információk
Kiszerelés |
---|
6 990 Ft
Az Abszint az iparszerű szeszgyártás történetének legmagasabb (60-80 százalékos) alkoholtartalommal előállított, zöld, vagy színtelen itala. Ürömfű és egyéb fűszernövények, valamint desztillált alkohol keveréke. Az 1920-as években (főleg kábítószer-jellegű és függőséget okozó káros hatása miatt) szinte az egész világon betiltották. Az abszint elnevezés több mint két évszázados hagyományokra tekint vissza. A történelem folyamán olyan kiemelkedően jeles személyiségek kerültek közvetlen fogyasztói kapcsolatba valamilyen formában az abszinttal, mint Verlaine, Baudelaire, Van Gogh, Hemmingway, Oscar Wilde, Manet és Picasso.
A tradicionális abszint fogyasztás:
Hozzávalók:
abszint, egy fém teáskanál, cukor, öngyújtó. Az abszintot pohárba öntjük. A kávéskanálnyi cukrot óvatosan megmerítjük a zöld folyadékban, majd a pohár fölött tartva meggyújtjuk. A cukron az abszint kigyullad, szép nagy lánggal ég közben megolvasztja a cukrot. Óvatosan tartsuk a kanalat, mert a lecsöppenő, égő alkohol felgyújtja a poharunkban feszülten várakozó italt és akkor lángolni kezd az egész pohár. Szép jelenség, csak úgy elég a mennyei nedű! Mikor már jól megolvadt a cukor, elaludt a láng, az egészet beleöntjük a pohárba. A karamellát elkeverjük és megisszuk az egészet!
Koktél ajánló:
St. Brendans ír krémlikőr, abszint, konyak vagy brandy, egy rövid szívószál, öngyújtó. A pohárba először a St. Brendans-t öntjük, rá a konyakot, erre kerül koronaként az abszint. Ismét kedvenc tűzcsiholó eszközünkhöz folyamodunk, az abszint lángolni kezd. Nincs idő gyönyörködni a látványban, a rövid szívószállal módszeres alapossággal rábukunk a pohárra; és egy hatalmas szippantással kiszívjuk a tartalmát. Az íze remek, de nem szabad sokat hezitálni az ivással, az olvadt műanyag aromája nem harmonizál a koktéllal!
Elfogyott
Kiszerelés |
---|