Mokos Gyümölcsborok
Gyümölcsboraink 100% saját termelésû gyümölcsbõl készülnek, a klasszikus (szõlõbõl készülõ) borokhoz hasonló technológiával.
A készítés folyamata:
1, Kiemlelkedõen fontos, hogy a gyümölcs az optimális érettségi szakaszban kerüljön szüretelésre, ennek érdekében a gyümölcsök érettségi állapotát a szüretet megelõzõ idõszakban naponta ellenõrizzük.
2, A gyümölcs szüretelésre kerül, majd azt a lehetõ leggyorsabban beszállítjuk a gyümölcsfeldolgozóba. Itt a gyümölcsök mosása, magozása a szüretet követõen 20 percen belül megtörténik.
3, Az elkészített gyümölcslé hûthetõ acéltartályokba kerül.
4, A bor erjedése oxigéntõl elzárt környezetben, hidegen történik, így a gyümölcs termeszétes, friss ízvilága (és vitamintartalma) a borban is magmarad.
5, Többszöri átfejtéssel a bor letisztul, majd ezt követõen palackozásra kerül. Gyümölcsboraink hozáadott aromát, színezéket nem tartalmaznak.
Barrique Meggybor
2014 év gyümölcsbora a IV Nemzetközi Gyümölcskészítmények Verseny alapján! Egy év tölgyfahordós érlelés füstös ízvilággal gazdagította a meggy gyümölcsösségét.