Angostura bitter 0,2

6 500 Ft

Angostura bitter:

 

Rum alapú gyógynövény-keserű Venezuelából; elsősorban száraz, kevert italok, cocktailok kiegészítőjeként kedvelt.

 

Az Angostura Venezuelából, Trinidad szigetéről származik, nevét születési helyéről, Angostura városáról kapta. A germán orvos-gyógyszerész Johann Gottlieb Benjamin Siegert 1820-ban hagyta el hazáját és Európát, kalandvágyból. Az ő nevéhez fűződik az Angostura Bitter megalkotása. A titkos recept alapján készített likőrt ma is egyedül itt gyártják a világon.

 

Dr. Siegert, a venezuelai függetlenségi háborúban harcolt Simon Bolivar hadseregében, mint katonaorvos 1824-ben állította elő először az úgynevezett “Amargo aromático-t “vagyis keserű-aromát, étvágygerjesztőként és hangulatjavítóként katonái számára (4 év kísérletezés után trópusi gyógynövényekből). Mivel Angostura városa fontos kikötő volt az Orinoco folyón, számtalan matróz és utazó is felkereste a doktort, hogy tengeribetegségüket kezelje. A keserű az ő problémájukra is megoldás volt.

 

Az Angosturát először Angliába exportálták . Az 1862-es londoni kiállítás után 1867-ben Párizsban, majd 1873-ban Bécsben, 1876-ban az Egyesült Államokban, 1879-ben Ausztráliában mutatkozott be sikerrel.

 

A keserű titkos receptjéről ma is mindösszesen annyit tudunk, hogy rumon alapulva olyan gyógy- és fűszernövényekkel egészül ki, mint a tárnicsgyökér, a szerecsendió, az angelikagyökér, az encián, a galgant, a kardamom, a kínaifakéreg, vagy a szegfűszeg. Az összetevők pontos számát csakúgy, mint az előállítás módját titok övezi. Az Angostura tiszta, áttetsző, erős, karakteres ital, alkoholtartalma magas, 44,7%. Ízét a különleges gyógynövények, illatát a fűszerek, a narancshéj, a szegfűszeg dominálja. Az Angosturat önállóan nagyon ritkán fogyasztják, elsősorban száraz, kevert italok, koktélok kiegészítőjeként kedvelt.

 

 

 

 

Egység ár: 32500 Ft/liter
Cikkszám: 56001 Kategóriák: ,

További információk

Kiszerelés