Ardbeg An Oa malátawhisky 0,7 46,6% BBQ díszdobozban

27 990 Ft

Mull of Oa csak egy keskeny földnyúlvánnyal Islay szigetéhez kapcsolódó kiszögellés (tehát majdnem önálló sziget), amely védelmet nyújt az Atlanti-óceán legvadabb viharai elől: ez a Kildaton nevű partszakasz az Ardbeg otthona.Tiszta időben még Írország is látható innen.

Az An Oa karakterében a szokásos füst, csokoládé, ánizs jegyek mellett hangsúlyosan van jelen egy fajta lekerekedettség, csakúgy mint Oa félszigetének kerekded formájában. Ez a kiadás a lepárló gyengédebb oldalát mutatja meg, de persze a “dög” így is megmarad. Az érés Pedro Ximenez sherry, kiégetett szűz (új) hordók, valamint használt bourbon hordók alkalmazásával történik, amelyeket a végső fázisban összeöntve házasítanak Bill Lumsden mester Gathering Vat nevezetű érlelő kádjában.

2017-ben jelent meg először, 10 év után az első új tagja az Ardbeg alapsornak.

Ízében rengeteg tőzeg, sok füst, némi juharszirup és fekete csokoládé.
Egy ilyen rendkívül füstös, tőzeges whisky szinte üvölt egy BBQ díszdobozért. Megkaptuk.
Használatával néhány egyszerű lépésben megfüstölheted ételedet. Egyszerűen töltsd meg a korongot faforgáccsal, illeszd a grill aljára, várd meg, amíg a grillsütő megtelik füsttel, majd helyezd az ételt a korong fölé, és voilà! Már csak az kell, hogy tányérra tedd, és párosítsd egy kellemesen sima Ardbeg An Oa whiskyvel!

Egység ár: 39986 Ft/liter

További információk

Kiszerelés