Ardmore Port Wood Finish 12 years old 46% malátawhisky 0,7L

19 990 Ft

Ardmore 0,7 malátawhisky 12éves port wood finish, díszdobozban:

Hagyományos, XIX. századi technológiával készített felföldi malátawhisky 46% alkoholtartalommal, 12 éves érleléssel, melyből az utolsó hónapokat portói boroshordóban töltötte.

A portói hordóban utóérlelt verzió 2015 óta az Ardmore egyre bővülő alapsorának tagja. Először amerikai fehértölgyből készült, korábban bourbon whiskey érlelésére használt hordóban érlelték, majd az utolsó időszakban rakták át a portugál boroshordókba.

Az Ardmore épületei fölött még ma is gyakran megfigyelhető, hogy köröz Skócia nemzeti madara, a fönséges szirti sas. Mindössze 400-450 pár fészkel Skóciában (és ugyanakkor Nagy-Britanniában), így a helybéli saspár kiemelt figyelmet kap a lepárlótól, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Ardmore szimbólumává vált. A sas jelképezi ugyanakkor a lepárló azon törekvését, hogy minél inkább megtartsák a tradicionális készítési eljárásokat. Az Ardmore 1898-as indulása óta a közelmúltig szinte kizárólag blended whiskykbe (főleg a híres Teacher’s-be) adta értékes nedűjét. Az elmúlt években azonban többféle hivatalos palackozás is megjelent, kilépve így az ismeretlenségből. A highland-i régióban a magas költségek miatt egészen ritka, hogy egy üzem tradicionális módon, tőzegelt árpából készítsen whiskyt. Az Ardmore ez alól kivétel, ezáltal a régió sajátságaihoz képest egy egészen egyedi ízvilágú malttal jelentkezik a piacon.

Elfogyott

További információk

Kiszerelés