További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
6 190 Ft
Arran Gold Whisky krémlikőr 0,7 17%
Arran malátawhisky alapú, lágy, krémes állagú, enyhén mentás, csipetnyi vaníliával megbolondított, leheletnyi fahéjjal fűszerezett kiváló minőségű whisky likőr.
Kellemes csokoládé és karamell illatú ital különlegesség.
Tökéletes ajándék kedvesünknek, vagy akár kiváló része is lehet a karácsonyi vacsorának.
Kiszerelés |
---|
A Pallini Limoncello egy természetes citromlikőr, amelyet 1875 óta készít az olaszországi Pallini család Rómában. Kizárólag Sfusato citromból készül, melyet az Amalfi-parton termesztenek, amit a legkiválóbb citromtermő helyek között tartanak számon. A kézzel szedett citromot azon frissiben infuzálják, így frissességük és ízük minden üvegben megtalálható. Fogyasztási sokoldalúsága szinte végtelen: magában, jégre töltve, jól behűtve, vagy koktélokba és ételreceptekbe keverve. Minden esetben Olaszország hiteles ízét kapjuk a Pallini limoncellokból.
A Limoncello (más néven Limoncino) egy édes citromlikőr, az olaszországi Campania régió egyik tipikus gasztronómiai terméke, amely a XIX. század végén született. Akkoriban egyszerűen alkohol, citrom és cukor szakszerű keverésével állították elő. Az első írásos feljegyzései Capri-szigettel kapcsolatosak, ahol 1900-ban a “limoncello” védjegyet először regisztrálták. Ugyanakkor vannak erre az időszakra vonatkozó dokumentumok, amelyek szerint a citromlikőr már szerepelt a Sorrento család asztalán, amelyet aperitifként vagy emésztőszerként használtak.
Bols Advocaat (tojáslikőr) 0,7:
Fűszeres gabonapálinkán alapuló holland tojáslikőr, alkoholtartalma min. 15 %. Legelterjedtebb önmagában, de koktélokat, meleg italokat is lehet készíteni belőle. Igazi krémlikőr.
Advocaat – tojáslikőr
Úgy tűnik a tojáslikőr eredete – vagy legalábbis az elnevezése – a XVI.-XVII. századi dél-amerikai indiánokhoz köthető. Pizzaro és Cortez deréknak semmiképpen sem nevezhető katonái és azok leszármazottai egy „Abacate” nevű italt kortyolgattak, amit avokádó gyümölcsből állítottak elő az őslakosok. A holland Eugen Verpoorten 1876-ban az avokádót tojás sárgájával helyettesítette, ám holland elnevezése „Advocaat” maradt.
Mai műanyag világunkban nem tudni mi maradt meg a receptjéből (tojássárga, méz/cukor, tej/tejszín, alkohol), de az elnevezés még mindig a brazil esőerdők mélyén szunnyadó avokádóra emlékezik. Pedig, ha nem vigyázunk, lassan esőerdők sem lesznek…
Tipp!
|
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.