Beefeater 24 gin 0,7

8 990 Ft

BEEFEATER 24 – Szuper prémium gin a Beefeater-től

 
A Beefeater első lepárló üzemét 1820-ban alapították a Temze partján. Ez az egyetlen nemzetközi gin márka, amely a mai napig Londonban készül a James Burrough Ltd. üzemében, London Kennington kerületében. Mai napig a James Burrough fiatal gyógyszerész által megalkotott eredeti recept alapján készül, amivel annak idején oly sikeressé vált a londoniak körében. A Beefeater Master Distiller-e, Desmond Payne az egyik legtapasztaltabb gin készítő mester a világon. Több mint 40 éve dolgozik a gin piacon, ő felügyeli a Beefeater különleges receptúráját és lepárló technikáját.

A BEEFEATER 24 az új szuper prémium ajánlat a Beefeater-től. 40 éves lepárlói tapasztalatára és a Beefeater különleges londoni hagyományaira támaszkodva, Desmond Payne, a Beefeater Master Distiller-e 2008-ban alkotta meg a Beefeater 24-et. A Beefeater 24 elkészítéséhez 12 gondosan válogatott fűszernövényt és ritka teakeveréket használt, melyek tökéletesen kiegészítik a Beefater stílusát, friss aromát és hihetetlen lágyságot adva a végleges italba. Ez az egyedülálló receptúra izgalmas, új dimenziókat hoz a gin világába. A Beefeater 24 a hitelesség, a szaktudás és a kifinomultság összegzése. Egy igazi London gin, a XXI. század merész londoni glamourjának szellemében.
 
BEEFEATER 24

Az inspiráció
Mint egy tipikus londoni nap, ez a történet is teával kezdődött…
A Beefeater atyja, az alapító James Burrough kiemelkedő teakereskedő volt. Amikor Desmond Payne, a Beefeater jelenlegi Master Distiller-je kutatásai során belebotlott Burrough egy kora viktoriánus árlistájába, villámként csapott bele az ötlet…

Csak egy teljes londoni nap kell, hogy a Beefeater24 elérje különleges karakterét. 24 órán keresztül áztatják együtt körültekintően a gin egzotikus növényeit, melyek ritka japán sencha teát és aromás kínai zöld teát is tartalmaznak. Az ízgazdag szeszt aztán lassan lepárolják hagyományos rézüstös lepárlóban, hogy a gin finom, illatos és érzékien lágy legyen. Míg London éjszakába nyúlóan partizik, a Beefeater24 pihen.

A Beefeater24 elegánsan kialakított palackja stílusosan kapcsolja össze a régit és az újat. A dekoratív növényi minták a palackon a XX. század eleji Művész &Kézműves időszak gyökeréhez nyúlnak vissza, de az elegánsan letisztult vonalvezetésű palack maga már vitathatatlanul a jelenkoré.

A Beefeater 24 megalkotása
A Beefeater24  12 természetes összetevője a világ különböző pontjairól származik. A válogatott, kézzel előkészített grapefruit- és sevillai narancshéj karakteres ízt ad a japán és kínai teák aromáihoz.
A 12 természetes növényi összetevő: ritka japán sencha tea, kínai zöld tea, sevillai narancs héj, grapefruit héj, citrom héj, boróka, koriander mag, édesgyökér, angyalgyökér, angyalmag, mandula, nőszirom gyökér.

Desmond Payne, a világ legtapasztaltabb Gin Master Distiller-jének gondos kezei és figyelő szemei alatt, a növények 24 órán át áznak a legfinomabb alkoholban. Ezután, a különleges, 7 órás lepárló folyamat során Master Distiller-ünk egy igazi mesterember művészi precizitásával „kivágja” a gin szívét (az alkohol egy részét eltávolítja), ezzel biztosítja egy sokkal citrusosabb, lágyabb, modernebb stílusú gin megszületését.

A Beefeater24 végül magas (45 %-os) alkoholtartalommal kerül palackozásra, ezzel megőrizve a hosszan tartó íz- és illatélményt. A városi sikk itala, a Beefeater 24 egy igazi London gin a mai, modern kornak.

 
Díjak:
The Asian Spirit Masters – Aranyérem 2012.
San Francisco World Spirits Competition – Legjobb Gin díj és Dupla Aranyérem 2010.
International Wine and Spirit Challenge – Greenalls díj és Best in Class Aranyérem 2009. és 2010.
The Gin Masters – Aranyérem 2009., Master díj 2010. és Aranyérem 2011.
International Spirits Challenge – Aranyérem 2009.
Drinks International Cocktail Challenge – Lapsang Martinez-ért Díj 2009.
The Desing Masters – Master díj 2009.
International Spirits Challenge, Design & Packaging – Aranyérem 2009.

Egység ár: 12843 Ft/liter
Cikkszám: 55026 Kategória: Címke:

További információk

Kiszerelés