Bells Whisky 8 éves porcelán dekanter (Alexander Graham Bell Edt.) 0,7

20 990 Ft

Bells Whisky 8 éves porcelán dekanter (Alexander Graham Bell Edt.) 0,7

Az egyik legkiválóbb, standard skót whisky keverék, melynek rajongótábora az elmúlt 200 év során folyamatosan növekedett (pedig aki személyesen ismerte Arthur Bell-t, ma már nem is él). Az érlelési idő 8 év, az eredeti recepthez közelítő blend-et  40 fajta maláta (35%) és gabonawhisky (65%) keverékéből állítják elő, így íze, illata rendkívül összetett (malátás, fűszeres, füstös).

Ezzel a 2001-es limitált karácsonyi kiadással Alexander Graham Bell feltaláló előtt tiszteleg a gyártó.

Az www.italdepo.hu kinálatában megtalálható más limitált kiadású porcelán decanter is:

 

-James Watt Edt
-Lucky Thirteen

 

Alexander Graham Bell története:

Skóciában, Edinburghban született 1847-be.
Felsőfokú tanulmányokat az edinburgh-i és a londoni egyetemen folytatott. Alexander Graham Bell 1868-70-ig apjánál dolgozott Londonban, majd az Amerikai Egyesült Államokba költözött 1871-ben. 1873-77 közt a bostoni egyetemen a hangfiziológiát tanított. 1871-ben az Amerikai Egyesült Államokban költözött és a bostoni egyetem professzora lett.

 

Bell hitt az eugenikában, az örökletes siketséggel kapcsolatos vizsgálódásai során (édesanyja is nagyot halló/siket volt) hallásjavító készülékekkel kísérletezett. 1875-ben ennek során jutott el azokhoz a felismerésékhez, amelyek a telefon feltalálásához vezettek. 1876-ban szabadalmat kapott találmányára, amit be is mutatott a philadelphiaiCentenáriumi Kiállításon. A telefont hatalmas érdeklődéssel fogadták, azonban a Egyesült Nyugati Távíró Társaság végül elállt a találmány megvásárlásától. Bell ezért 1877-ben megalapította a Bell Telephone Companyt, amely 1885-től American Telephone and Telegraph Co.( AT and T) néven fejlődött multinacionális vállalattá.

 

Bellnek szinte gyermekkorától haláláig voltak más találmányai, például már tizenegy éves korában feltalálta azt a gépet, amely tisztítja a búzát, ennek révén jutott hozzá egy feltaláló műhelyhez, a továbbiakban az optikai távközlés, az otthoni légkondicionálás terén voltak találmányai, ez utóbbi hozzájárult a légi közlekedési technológia (repüléstechnika) fejlődéséhez. Az utolsó szabadalmaztatott találmánya, amit 75 éves korában jelentett be, a leggyorsabb szárnyashajó volt, ami még ma is létezik.

 

1898-ban a National Geographic Soiety elnökévé választották. Bell és veje, Gilbert Grosvenor a száraz folyóiratot gyönyörű fotókkalés érdekes írásokkal bővítette, így lett a National Geographic a világ legismertebb magazinjainak egyike. Ezenkívül ő az egyik alapítója a Science magazinnak.

 

1922. augusztus 2.-án halt meg. Azon a napon az USA-ban minden telefonszolgáltatás egy percre megállt az ő tiszteletére.

 

Elfogyott

További információk

Kiszerelés