További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
3 500 Ft
A lepárló üzemet J. B. Berentzen alapította 1758-ban. A napjainkban 7. generáció vezette gyár fő terméke ma is az almával ízesített gabonapárlat. A Berentzen Apfelkorn a legtisztább gabonapárlat és a friss almalé keveréke, 20% alkoholtartalommal. Fogyaszthatjuk jéggel, vagy keverve száraz pezsgővel, almalével.
Kiszerelés |
---|
A Pallini Limoncello egy természetes citromlikőr, amelyet 1875 óta készít az olaszországi Pallini család Rómában. Kizárólag Sfusato citromból készül, melyet az Amalfi-parton termesztenek, amit a legkiválóbb citromtermő helyek között tartanak számon. A kézzel szedett citromot azon frissiben infuzálják, így frissességük és ízük minden üvegben megtalálható. Fogyasztási sokoldalúsága szinte végtelen: magában, jégre töltve, jól behűtve, vagy koktélokba és ételreceptekbe keverve. Minden esetben Olaszország hiteles ízét kapjuk a Pallini limoncellokból.
A Limoncello (más néven Limoncino) egy édes citromlikőr, az olaszországi Campania régió egyik tipikus gasztronómiai terméke, amely a XIX. század végén született. Akkoriban egyszerűen alkohol, citrom és cukor szakszerű keverésével állították elő. Az első írásos feljegyzései Capri-szigettel kapcsolatosak, ahol 1900-ban a “limoncello” védjegyet először regisztrálták. Ugyanakkor vannak erre az időszakra vonatkozó dokumentumok, amelyek szerint a citromlikőr már szerepelt a Sorrento család asztalán, amelyet aperitifként vagy emésztőszerként használtak.
Bols Advocaat (tojáslikőr) 0,7:
Fűszeres gabonapálinkán alapuló holland tojáslikőr, alkoholtartalma min. 15 %. Legelterjedtebb önmagában, de koktélokat, meleg italokat is lehet készíteni belőle. Igazi krémlikőr.
Advocaat – tojáslikőr
Úgy tűnik a tojáslikőr eredete – vagy legalábbis az elnevezése – a XVI.-XVII. századi dél-amerikai indiánokhoz köthető. Pizzaro és Cortez deréknak semmiképpen sem nevezhető katonái és azok leszármazottai egy „Abacate” nevű italt kortyolgattak, amit avokádó gyümölcsből állítottak elő az őslakosok. A holland Eugen Verpoorten 1876-ban az avokádót tojás sárgájával helyettesítette, ám holland elnevezése „Advocaat” maradt.
Mai műanyag világunkban nem tudni mi maradt meg a receptjéből (tojássárga, méz/cukor, tej/tejszín, alkohol), de az elnevezés még mindig a brazil esőerdők mélyén szunnyadó avokádóra emlékezik. Pedig, ha nem vigyázunk, lassan esőerdők sem lesznek…
Tipp!
|
Különleges, aromamentes francia bodzalikőr.
A St-Germain francia kézműves bodzalikőr, melyhez a mai napig kézzel szedik a virágokat a francia Alpokban. Évente mindössze pár hét alatt szüretelik a következő esztendő St-Germain készletének termését és aztán nem vásárolnak más tájegységről bodzavirágot. Épp ezért minden egyes üveg számozott és szerepel rajta az év, amikor a készítéséhez szükséges szirmokat begyűjtötték. Ez a likőr lassan, nem a mennyiségre, hanem a minőségre fókuszálva készül, hagyományos francia procedúrával. Megalkotásában hatalmas szerepe volt a találékonyságnak, ugyanis a sajtolással a virágok sajnos túlzottan megkeserednek, a fagyasztás során pedig elveszítenék komplex ízüket. A több mint 100 éve kikísérletezett tradicionális eljárással azonban, a kis virágok megőrzik ízüket. A törékeny szirmok a leszedés után egy közeli faluban kerülnek lepárlásra, ezzel a gondosan kidolgozott módszerrel, hogy végül egy tökéletes, friss, kifinomult likőr formájában élvezhessük a magával ragadó ízeket.
A St-Germain kiváló koktélalap. Leggyakrabban pezsgővel, szódával és citrommal keverik, de pezsgő helyett remekül helytáll a száraz fehér vagy rozé bor is. Ha van kedvünk, bátran kísérletezzünk, mert a bodza mellé remekül illenek a piros bogyós és a trópusi gyümölcsök, mint a grapefruit vagy a gránátalma. De a menta vagy a bazsalikom is kiválóan passzol, és akkor még nem is szóltunk a klasszikus alma, körte párosítási lehetőségekről.
forrás: art deco glamour
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.