Bitburger 0,33

600 Ft

Bitburger 0,33

A Bitburger története csaknem 200 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1817-ben a 33 éves földbirtokos Johann Peter Wallenborn megalapította Bitburgban sörfőzdéjét. Az elkövetkező években, évtizedekben sorozatos technikai fejlesztéseket hajtottak végre. 1879-ben kialakításra került a jéggel működő 600 nm-es hűtött pince, majd néhány évvel később felszerelték a sörszűrő berendezést és a modern hűtőt. 1896-ban az áramszolgáltatást biztosító dinamó beépítése jelentett nagy előrelépést.

A folyamatos fejlesztések ellenére a 19. század 2. felére Bitburgban 3 konkurens sörfőzde is működött. Ismét elérkezett tehát az újítás ideje. Ekkor valami egészen újjal kívántak megjelenni, így kezdődött meg a pils jellegű sör főzése 1883-ban.

1909-ben használták fel először a Bitburgban talált forrás kitűnő vizét a sörfőzés alapanyagaként. Ennek köszönhetően a sör zamata még kiválóbb, még egyedibb lett.

1910-ben a Bitburg is bekapcsolódik az ország vasúti közlekedésébe. Hűtővagon megvásárlásával újabb piacokat sikerül meghódítania a gyárnak.

1923-ban a sörfőzde létrehozta üzemi laborját és egyben bevezette a minőség ellenőrzést és minőség biztosítást. A kiváló minőség elérését immár nem csak a véletlenre bízták, hanem jól megtervezett és ellenőrzött folyamatok eredménye lett.

A 20-as évek után, amikor a sörgyár hazai pozícióját már hosszú távra megerősítette, elérkezett az ideje annak, hogy más országokat is meghódítson. Az 1930-as évektől elindulnak Bitburgból a tengeren túlra is a sörökkel megrakott szállítmányok.

A Bitburger sikerét nem csak az bizonyítja, hogy 1937-ben több mint 100 ezer hektoliter sört főztek évente, hanem a Párizsi Világkiállításon elnyert első arany érem is.

A II. világháború sajnos komoly pusztításokat végzett. A több mint 60 bombatalálat után a sörgyár a háború végére csaknem teljes romokban hever.

1949-ben sikerült újra elindítani a gyártást. A Bitburger hamarosan ismét Németország egyik legmeghatározóbb sörévé vált, majd az 50-es évek gazdasági fellendülése után már nem csak otthon, hanem a nemzetközi piacon is keresett márka lett.

1965-re kicserélődtek a sörtöltő üzemben a fa rekeszek, ezeket modern műanyag váltotta fel. A könnyűfém hordóra való átállásnak köszönhetően a szállítási költség is jelentősen csökkent. Így nem véletlen, hogy a bitburgi sörgyár Németország egyik legnagyobb bevételére szert tevő üzemmé vált.

A bitburgi sörgyár vezetőire mindig is jellemző volt a környezetbarát gondolkodás. Komoly és fontos szerepet szántak, és szánnak napjainkban is minden olyan új technológiának, amely amellett hogy napjaink legmodernebbikének és leghatékonyabbikának számít, szem előtt tartja a környezet megóvását is.

 

Egység ár: 1818 Ft/liter
Csomagolási egység: 24 db
Karton ár: 14400 Ft
Cikkszám: 01011 Kategóriák: ,

További információk

Kiszerelés