További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
8 990 Ft
Kubai rum, kubai fűszerek, kubai életérzés.
Kávés, kakaós ízjegyek, mérsékelt édesség, narancshéjjal, vagy egy kis kávéval jól megfér az erőteljes fűszeresség.
Kiszerelés |
---|
A Rum Nation a Rossi & Rossi olasz független palackozóhoz tartozó rummárka, ezen név alatt adja ki a cég saját palackozású rumjait. A hordókat a Karib-térség különböző lepárlóitól vásárolja fel, de a palackon már csak a származási helyet jeleníti meg. Hozzájuk tartozik többek között a whiskypalackozásokról ismert Wilson & Morgan brand is.
Ez a 8 évig érlelt kiadás Barbadosról származik és ex-Pedro Ximénez sherryhordókban utóérlelődött. Egy édesebb és gyümölcsösebb változata a sorozatban eddig megjelent barbadosi rumoknak. Friss, könnyű rum, nagyon összetett és finom, az árnyalatokat és finomságokat kereső ínyenceknek. Kiváló étkezés utánra desszert helyett, vagy szivarral történő párosításhoz.
A cég alapítója és tulajdonosa Fabio Rossi fejében 1990-ben felmerült már a rumsorozat ötlete, tulajdonképpen párhuzamosan a whiskyk független palackozásával. Skóciában, whiskyhordó-felvásárló körútjai során fedezte fel a raktárakban a Guyanából és Jamaicáról származó rumhordókat. Évek teltek el, közben 1992-ben megszületett a Wilson&Morgan márka, amely név alatt kizárólag whiskyk kerülnek palackozásra. Fabio rum iránti érdeklődése megmaradt, a témában való kutatások, szigorú szelekciók és kóstolók formájában. Elhatározta, hogy összegyűjt egy válogatást a különböző országok legjobb rumjaiból egy új sorozat keretében, így született meg 1999-ben a Rum Nation márka.
A termelés / választás / érlelés filozófiája megegyezik a Wilson & Morgan elveivel: fiatal rumot vásárolnak fel, hagyják 6-8 évig helyben érlelődni, majd Európába hozzák további érlelés céljából. A két fázisban történő érlelés nagyon fontos: az első trópusi hőmérsékleten, tehát nagyon gyorsan, a második pedig Európában (adott terméktől függően Nagy-Britanniában vagy Olaszországban), amely sokkal lassabb. Mindkét fázis különböző jellegzetességű aromákat ad az italhoz. Az első intenzívebb, segíti a desztillátum “fiatal” jegyeinek elvesztését, valamint az édesség és a gyümölcsösség felvételét. A második, lassabb érés pedig lehetővé teszi a finomabb aromák lassabb kialakulását és a szakszerű beavatkozást az ízprofil alakításában a különböző hordóméretek segítségével.
Mivel Fabio gyerekkorában nagy bélyeggyűjtő volt, a Rum Nation sorozat címkéjének mindegyikén egy postai bélyeg jelenik meg, a rummal megegyező származási ország bélyegzőjével.
A gondosan válogatott alapanyagoknak, a körültekintő erjesztésnek, lepárlásnak és érlelésnek és a régi és új technikák kombinálásának köszönhetően ez a Peruból, a bőség földjéről érkező rum egészen egyedi és különleges karakterrel rendelkezik. Hosszú évek megfigyelésének és tapasztalatának köszönhetően az élesztőt úgy adagolják a cukornád léhez, hogy az mindig a kívánt illattal és ízvilággal rendelkezzen.
Három öreg skót lepárlóüst teljesít szolgálatot az üzemben, az érlelés pedig amerikai és szlavóniai tölgyfahordókban történik az ún. Solera-eljárással, amelynek során a hordókat egymásra pakolják és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból palackoznak le, a felette lévőből visszapótolva azt, így haladva a legfelső hordókig, amelyekbe mindig a friss párlat kerül.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.