További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
Kiszerelés |
---|
Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G Vine-hoz szőlőpárlatot használnak – éppen úgy, ahogy a XIII. századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített italainál. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át; a nedűt oszlopüstökben párolják le, amely után semleges szőlőpárlatot nyernek.
A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új íz élményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi tiszta karakterüket.
A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok „nouaison”-nak. A G Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin.
A „Floraison” szó azt jelenti franciául, hogy „virágzás”, ezzel is utalva arra, hogy ezt az italt szőlővirággal ízesítik, és hogy a szőlővirágzás mily különleges és ritka eseménye az évnek. Természetes frissesség, mely a tavaszi szőlőültetvények üdeségét idézi.
A Whitley Neill egy díjnyertes angol ginlepárló család, akik 1762 óta készítenek párlatokat és napjainkban a család 8. generációs tagja, John Neill vezeti. Első gyerekkori találkozása a ginnel a palackok gyűjteményének felfedezése volt a nagymamája házánál a lépcső alatt.
“Kíváncsi voltam, és vágyakoztam arra, hogy többet megtudjak erről a titokzatos folyadékról, amelyet a családom 1762 óta készít” – vallja be. “Nagymamám szakértői útmutatása alapján megtanultam, hogy azáltal, hogy a borókabogyó ízét más-más ízekkel és aromákkal házasítjuk, az íz jelentősen megváltozhat. És számomra ez volt a vonzerő. Olyan voltam, mint egy alkimista és attól a pillanattól kezdve arra törekedtem, hogy olyan gin keverékeket hozzak létre, amelyek megőrzik a családom hagyományait, de mégis valami egzotikusabb, enigmatikusabb és rejtélyesebb dolgot hozok létre általuk”.
A Birmingham közelében készülő Whitley Neill egy 100%-ban gabona alapú gin, amelyet eltérő kiadásaiban más és más féle botanikumokkal influálnak, majd együtt párolnak le egy hagyományos rézüstben, amely több mint 100 éves és Constance-nek hívják.
Csak a legtisztább vizet használják, és az alapnövények mindegyikét gondosan választják meg annak biztosítása érdekében, hogy az elkészült italok a legmagasabb minőségűek legyenek. A cég mottója, miszerint a “Whitley Neill Angliában készült és Afrika ihlette” egyértelműen rámutat arra, honnan származhatnak a felhasznált növények. A különlegességek mellett, mint az egres és a baobab gyümölcs, nem maradnak el a gineknél tradicionálisan használt botanikumok sem, mint például a boróka, a koriander, a citrom-, és narancshéj, az angyalgyökér, a kasszia stb.
A lila palackos rebarbara és gyömbér ízesítésű kiadás Johnny gyermekkori emlékeit idézi fel. Gyakran látogatta meg nagyszüleit a Daresbury közeli farmjukon, ahol a kert tele volt izgalmas ízű növényekkel, melyeket gin-kísérleteikhez (is) használtak. llyen volt például a rebarbara.
Többszörös díjnyertes, szuperprémium gin egzotikus növényekbõl, magas minõségû alapanyagokból, négyszeres lepárlással.
Alkotóelemei között olyan különlegességeket találunk, mint a török fehér mák, a kínai édesgyökér és sárkányszem-gyümölcs, az olasz boróka, a francia levendula, a marokkói koriander, vagy a német angyalgyökér.
Az Extra Bold 47%-os alkoholtartalma tiszteletet parancsoló.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.