További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
4 490 Ft
Fekete-hegy dűlő hozamkorlátozott (35hl/ha) terméséből készített közepesen testes vörösbor. Acéltartályban történő erjedés után 14 hónapig érlelődött másodtöltésű Barrique hordóban. Bíborvörös szín jellemzi. Illatában, ízében meggy, cseresznye fedezhető fel, melyet csokoládés aromák egészítenek ki.
Étel ajánló:
Marhából, barna húsú szárnyasokból készülő ételekhez, félkemény sajtokhoz kínáljuk.
Elfogyott
Kiszerelés |
---|
A Collezione Cinquanta a Cantine San Marzano több mint ötven évvel ezelőtti megalapítását ünnepli, amelyet 19 borász végzett a kis San Marzano faluban. A Primitivo di Manduria régió szívében található San Marzano a Jón-tenger és az Adriai-tenger között fekszik, ami segít mérsékelni a meleg mediterrán éghajlatot. Az itteni körülmények ideálisak a kiváló Primitivo és Negroamaro vörösborok előállításához, köszönhetően a forró nyári napoknak és a közeli partról érkező hűsítő szellőknek, amelyek segítenek megőrizni a szőlő frissességét.
Ez a lenyűgöző vörösbor a Puglia jellegzetes terra rossa vagy “vörös talaján” ültetett szőlőkből készült, amely természetesen vasban gazdag és agyagalapú, így képes megtartani a szükséges nedvességet. A szeptemberi szüretet követően a szőlőt erjesztik, majd az újbort 12 hónapig francia tölgyfahordóban érlelik.
Az eredmény egy selymesen sima vörösbor, amely a szeder, a fűszerek és a szilvalekvár gazdag aromáit árasztja. Az első kortyban telt test, lágy tanninok, csábító sötét bogyós gyümölcsök, szilva és szárított fűszernövények íze, valamint hosszú lecsengés tárul elénk. A Collezione Cinquanta merész karaktere miatt kiválóan illik vörös húsokhoz, például egy príma steakhez, szarvaspörkölthöz vagy egy kiadós paradicsomszósszal kísért tésztához.
Palackba került az Ördögárok-dűlőben eltelepített PINOT NOIR ültetvény termése. Az előző évjárathoz képest még gyümölcsösebb, elegánsabb stílusban, de a megszokott beltartalommal jelentkezik.
Ez a bor immár a negyedik állomás a dűlő és a fajta megismerésének útján. Sajátos villányi stílus, mely hitelesen megmutatja a fajta és a termőtáj minden szépségét.
A fahordókban történő érleléshez olyan portói borokat választanak, amelyek koncentrálják gyümölcsösségüket és a zamatukat. A szín a mély rubintól a borostyánig érlelődik, ritka és finom Tawny Portot eredményezve. Az érettség és a friss gyümölcsösség harmonikusan kiegyensúlyozott, megteremti az étkezés tökéletes befejezését és a jó beszélgetés inspirációját.
A Sandeman története 1790-ben kezdődött, amikor egy skót származású asztalos 25 éves fia 300 font kölcsönt kért apjától, hogy Londonban felcsapjon borkereskedőnek. Ez az ambiciózus fiatalember George Sandeman, a Sandeman alapítója volt, aki végül megalapította a világ egyik vezető port és sherry borüzletét. 1805-ben, amikor még a “márkanevek” fogalma ismeretlen volt és a borokat hordókban szállították, nem palackokban, Sandeman szó szerint elkezdte “márkázni” a fahordókat nevének kezdőbetűivel. A GSC (George Sandeman & Co.) felirat forró vasalóval került a hordókra, az úttörő “aláírás” garantálta minőségét és eredetét. 1877-ben, alig egy évvel az első angliai “védjegy-lajstromozási törvény” megalkotása után, a “GSC George Sandeman & Co.” (Sandeman-hordókban 1805 óta) márkanév hivatalosan felkerült a világ egyik legrégebben bejegyzett védjegyei közé, amely ráadásul mind a mai napig használatos.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.