Bombay Sapphire Gin 0,05

1 250 Ft

Nevét egy híres drágakőről kapta (Star of Bombay Sapphire), mely csodálatos kék színben pompázik. A 182 karátos ékkövet egykoriban Mary Pickford – a néma filmek sztárja – kapta férjétől ajándékba. Megőrizve a kő pompáját és eleganciáját, készítették el a ragyogó kék palackot. A palack címkéjén Viktória királynő arcképe látható, ezzel is utalva a kifinomultságra és exkluzivitására. A Bombay Sapphire gin könnyed ízét  10 féle növény felhasználásával érik el, mellyel nagyban lágyítják a szesz karakterét. Az eredeti recept az 1761-es évből származik, de a legmodernebb technológiát használják a gyártáshoz.

Különleges lepárlóberendezéssel készül, amelyből csupán néhány van a világon, azok közül is három a Bombay Sapphire tulajdonában.  A Carterhead nevű főzőberendezés segítségével,  a növényeket nem közvetlenül főzik bele a gabonapárlatba, hanem a már teljesen tiszta gőzt eresztik át egy lyukacsos rézkosáron, amelyben az ízesítésre szolgáló növények vannak. Így a világ minden tájáról származó, egzotikus növények aromái valódi tisztaságukban és tökéletesen tudnak érvényesülni az italban.

Milyen harmónia kerekedik benne? Jellegzetesen kivehető a boróka illata, továbbá tartalmaz még mandulát, angelika gyökeret, kasszia kérget, koriandert, kubeb bogyót, citromhéjat, édesgyökeret és “a paradicsom magvait”. Hogy a gyártó megőrizze a gin jellegzetességét, a világ minden tájáról hozatja a különleges növényeket.

Egység ár: 25000 Ft/liter
Cikkszám: 96701 Kategória: Címke:

További információk

Kiszerelés