További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
14 990 Ft
A Wine Enthusiast 93 pontra értékelte, összetett aromákkal bír, nagyszerűen krémes, vadítóan édes, igazi Bumbu!
Kiszerelés |
---|
24% színtelen kókusz likőr. A Bols Európa legősibb vállalatai közé tartozik: 1575-ban alapították. A multinacionális cég fő profilja a szeszesitalok gyártása illetve forgalmazása. Legismertebb termékei a likőrök; jelenleg 23 féle tartozik a portfóliójába és forgalma alapján harmadik a világ likőrgyártói között. Kiváló minőségű likőrjeit önmagában fogyasztva, jéggel, vagy koktél alapanyagként ajánlja.
A Pallini Limoncello egy természetes citromlikőr, amelyet 1875 óta készít az olaszországi Pallini család Rómában. Kizárólag Sfusato citromból készül, melyet az Amalfi-parton termesztenek, amit a legkiválóbb citromtermő helyek között tartanak számon. A kézzel szedett citromot azon frissiben infuzálják, így frissességük és ízük minden üvegben megtalálható. Fogyasztási sokoldalúsága szinte végtelen: magában, jégre töltve, jól behűtve, vagy koktélokba és ételreceptekbe keverve. Minden esetben Olaszország hiteles ízét kapjuk a Pallini limoncellokból.
A Limoncello (más néven Limoncino) egy édes citromlikőr, az olaszországi Campania régió egyik tipikus gasztronómiai terméke, amely a XIX. század végén született. Akkoriban egyszerűen alkohol, citrom és cukor szakszerű keverésével állították elő. Az első írásos feljegyzései Capri-szigettel kapcsolatosak, ahol 1900-ban a “limoncello” védjegyet először regisztrálták. Ugyanakkor vannak erre az időszakra vonatkozó dokumentumok, amelyek szerint a citromlikőr már szerepelt a Sorrento család asztalán, amelyet aperitifként vagy emésztőszerként használtak.
Bols Advocaat (tojáslikőr) 0,7:
Fűszeres gabonapálinkán alapuló holland tojáslikőr, alkoholtartalma min. 15 %. Legelterjedtebb önmagában, de koktélokat, meleg italokat is lehet készíteni belőle. Igazi krémlikőr.
Advocaat – tojáslikőr
Úgy tűnik a tojáslikőr eredete – vagy legalábbis az elnevezése – a XVI.-XVII. századi dél-amerikai indiánokhoz köthető. Pizzaro és Cortez deréknak semmiképpen sem nevezhető katonái és azok leszármazottai egy „Abacate” nevű italt kortyolgattak, amit avokádó gyümölcsből állítottak elő az őslakosok. A holland Eugen Verpoorten 1876-ban az avokádót tojás sárgájával helyettesítette, ám holland elnevezése „Advocaat” maradt.
Mai műanyag világunkban nem tudni mi maradt meg a receptjéből (tojássárga, méz/cukor, tej/tejszín, alkohol), de az elnevezés még mindig a brazil esőerdők mélyén szunnyadó avokádóra emlékezik. Pedig, ha nem vigyázunk, lassan esőerdők sem lesznek…
Tipp!
|
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.