További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
12 750 Ft
Cardenal Mendoza Brandy de Jerez 0,7 díszdobozban
Pedro Ximénez Oloroso Sherry tárolására felhasznált, öreg tölgyfahordóban “Solera” eljárással érlelt, sötét mahagóni színű, gazdag aromájú, 40%-os jerez-i párlat. Ízében, illatában egyaránt összetett, enyhén gyümölcsös (aszalt szilva, mazsola) hatásokkal. Neve emléket állít Toledo egykori érsekének, Pedro Gonzales de Mendozának, aki Aragóniai Ferdinánd egyik meghatározó politikai tanácsadója volt.
A Vatikán első számú beszállítója.
Kiszerelés |
---|
Az Hennessy X.O. különleges, rendkívül magas korú, számos különlegességet magában rejtő ital. Több mint 100 különböző, Cognac elsőrendű termővidékeiről származó borpárlatból áll ez a kiegyensúlyozott, harmonikus keverék. Az X.O. gazdag tölgyzamata és felépítésének összetettsége csak a legkiválóbb konyakok felhasználásával érhető el. Illata jól fejlett, fűszeres, tölgy-, érett gyümölcs-, és finom virágillatú, valamint az antik bőr illata is felfedezhető benne. Jól kiegyenlített, borsos és komplex ízzel rendelkezik. A Hennessy kizárólag a négy elsőrendű cru-ről (termővidék) származó eaux de vie-t, azaz borpárlatot használ, és az egyetlen cég, amely ellenőrzi és irányítja a teljes termelési folyamatot. Az Hennessy család nevéhez fűződik a csillag és az XO jelölések szisztémája is. (XO: 15-től 70 évig érlelt és 150 keverékből áll. Fontos megjegyezni még egyszer: a különböző Cognac-házaknál más-más érlelési időt takar(hat)nak a betűkombinációk).
Öt éves érlelésű. Három Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik.Mazsolás, enyhén gyümölcsös aromájú, lágy, érett ízű ital.
Martell VSOP díszdobozban 0,7:
A Martell a türelem a tökéletesség és a szenvedély remekmûve, a világ legfinomabb konyakja, a francia kultúra évszázadainak terméke. Bordeaux-tól délre a Charante folyó mentén található Franciaország legkitûnõbb szõlõtermõ vidéke, Grand Champagne, ahol Cognac városában 1715 óta készítik ezt a nemes italt. A különbözõ érlelési metódusoknak és idõszakoknak köszönhetõen az egyes fajták íz- és színvilágának különbözõsége. Minél hosszabb az érlelési folyamat, annál sötétebb és aromásabb a konyak.
Martell VSOP:
Martell Very Superior Old Pale-t 1840-ben készítettek elõször, címkéjét XIV. Lajos képe díszíti, tisztelegve az 1715-ös esztendõ a Martell elsõ és a napkirály utolsó esztendeje elõtt. Klasszikusan sûrû és telt ízvilág jellemzi.
Szín: Aranyló borostyán
Illat: Gyengéden tölgyfás, a gyümölcsös jelleget felváltja a vanília illata
Íz: Lágy és kellemes, komplex, száraz gyümölcsökre emlékeztet, hosszú, édeskés lecsengéssel
Klasszikus, sûrû és gazdag konyak. Ideális kézmelegen, tisztán, de újabban jégen (ugyan már!), vagy keverve, long drinknek is fogyasztják.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.