További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
34 990 Ft
A Cardenal Mendoza egyik csúcsterméke, 15 éves tölgyfahordós érleléssel. Végtelenül exkluzív csomagolás, sötét mahagóni szín, gazdag, finoman tölgyes, kellően édeskés ízvilág aszalt gyümölcsökkel, bársonyos sherry-vel.
Elfogyott
Kiszerelés |
---|
Ez a jó minőségű, a TÖRLEY pezsgőpincészet saját szőlőültetvényeiről származó alapborokból, klasszikus eljárással készülő pezsgő a legkényesebb pezsgőbarátok tetszését is elnyeri. A Magnum palackokban történő erjesztés és érlelés során alakulnak ki az e pezsgőkre oly jellemző íz és illatkomponensek. A több mint egyéves, nagy gonddal felügyelt eljárás biztosítja a száraz pezsgőket jellemző különleges minőséget.
A füstös whiskyjeiről híres Islay szigetén található a Kilchoman lepárló, amelynek évről évre megjelenő palackozásai nagyon népszerűek a whiskyrajongók körében.
A lepárlótól észak-nyugatra levő tengeri öblöcskéről elnevezett – 2016 márciusa óta világszerte elérhető – Sanaig túlnyomórészt sherry-s jegyekkel rendelkezik, mivel nagyobb részt Oloroso sherry hordóban pihent. A Sanaig az Oloroso sherry hordós érlelésnek köszönheti mély színét és jellegzetes karakterét, amely jelentősen eltér a főként bourbon érlelésű Machir Bay-től. Az eltérő hordóérlelésnek köszönhetően a Sanaig és a Machir Bay két különböző aromával és karakterrel jutalmazza a fogyasztót.
Az IWSC 2016 (International Wine & Spirits Competition) díjátadón a Sanaig nyerte el a legjobb skót malátawhiskynek járó elismerést a kormegjelölés nélküli kategóriában.
A Machir Bay a 2015-ös Spirits Business Whisky Masters versenyen a legjobb lett kategóriábában (Islay maltok 12 év alatt), így több olyan nagyágyút is maga mögé utasított, mint a Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg stb.
Dom Perignon 0,75 díszdobozban:
Dom Perignon, a champagne-i Houtvillers város bencés apátságának pincemestere, folyton kísérletezett: a jobb minőség érdekében borokat házasított hol tudatosan, hol a véletlennek engedve. Neve mégis egy pincében felejtett borospalack miatt lett halhatatlan! A bor utóerjedt és megtartotta az erjedési szénsavat.
Találmányát tovább tökéletesítette: az új, még nem teljesen kierjedt borokat kora tavasszal palackozta, parafa dugóval lezárta, így a cukor erjedése a palackban fejeződött be és felbontás után az aranyló italban pezsegtek a buborékok.
Először a Champagne-i borkereskedők adták fejüket pezsgőkészítésre és a terület neve összeforrt a pezsgővel.
Aki Dom Perignon champagne-t vásárol, az valóban a legjobb minőséget kapja. Egy ünnepi alkalomkor vagy egy sikeres üzletkötés után ilyen pezsgőt bontani tényleg rendhagyó pillanat. A pezsgő készítői így oda is figyelnek a részletekre, különösen mivel a nedű elkészítése komoly szakértelmet kíván. A Champagne-ban, mintegy 30 ezer hektáron termesztett szőlőt kézzel szüretelik le és válogatják ki a legjobb fürtöket, az összenyomódást elkerülendő pedig kis dobozokba rakják, ügyelve a mustképződés és a spontán erjedés elkerülésére. Az előkészületek után a must hagyományos, mikroorganizmusok által segített erjedés során alakul borrá, cukortartalma pedig alkohollá válik. A munka neheze, vagyis a különféle borokkal történő házasítás ezután kezdődik, az így létrejött cuvée-t pedig a folyamatok végén hosszú évekre egy pince mélyén helyezik el.
A különleges pezsgő itt akár hét-nyolc évet is eltölthet, hogy egy élesztőkúrát követően egy kis cukor hozzáadása után áttöltve kerüljön végleges palackjába. A második erjesztés során nap mint nap megmozgatják a butéliákat, az eredetileg vízszintesen pihenő palackok apránként függőleges helyzetbe kerülnek, fejjel lefelé. Erre azért van szükség, mert így a legkisebb beavatkozás mellett tudják eltávolítani a keletkező üledéket. Ezek után már nincs sok tennivaló, mindössze parafadugóval, drótkengyellel, fóliával és persze címkével kell ellátni az üveget, hogy a nevesebb italüzletek vitrinjébe kerülhessen. Dom Perignon nem készül minden évben, hiszen még Champagne-ban is akadhat rosszabb termés, a nevet pedig a legkisebb mértékben sem akarják lejáratni.
Ha valaki esetleg kétségeket táplálna, hogy tényleg szereti-e igazán a teljesen száraz pezsgőt, akkor kóstolja csak meg a Dom Perignont ! És akkor könnyen lehet, hogy már azon sem csodálkozik, miért kerül egy-egy bizonyos nevű palack annyival többe.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.