Chairman’s Reserve Spiced 0,7L 40% fűszeres rum

7 550 Ft

2018.03.22-én kihirdetésre kerültek az idei World Spirits Awards díjazottai. A Chairman’s Reserve Spiced több más társával egyetemben (The Forgotten Cask, Admiral Rodney) aranyérmet (92,3 pont) nyert a spiced rum kategóriában. A lepárló maga pedig World Class Distillery minősítést kapott.

A Chairman’s Reserve rumokat egy kicsi, de innovatív, a minőséget szem előtt tartó lepárló, a St. Lucia Distillers gyártja. A névadó sziget egyik legfontosabb mezőgazdasági területén, a Roseau-völgyben fekvő lepárló 1972 óta működik és ma már több mint 25 féle rumot állít elő, amelyek között több díjnyertes is van. Működésük során hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra és fenntarthatóságra is.

Ezt a verziót különböző fűszerek és gyümölcsök segítségével készítik 100%-ban természetes eljárással: többek között fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, vanília, kókusz, szegfűbors, citrom és narancs van benne, és egy helyi specialitás, a “Bois Bande” nevezetű növény, amely potencianövelő hatásáról is ismert. A növények többségét együtt párolják le az itallal, néhányat az érés közben is a rumban hagynak ázni kb. egy évig, de vannak olyan fűszerek, amiket már az érlelés után, a keveréskor használnak fel. Az eredmény egy nagyszerű rum likőr, egy igazi minőségi Spiced Rum, amely kiváló alapanyag egy-egy jó koktélhoz, avagy önmagában jégre töltve.

A címkén a sziget emblematikus hegycsúcsai (Pitons) láthatóak, amelyek hivatalos világörökségi helyszínek.

 

További díjak:

A 2017-es World Spirits Award ezüstérmese.

BRONZE MEDAL – 2011 San Francisco World Spirits Competition
GOLD MEDAL – 2011 World Spirits Award
BRONZE MEDAL – 2011 International Wines & Spirits Competition
BRONZE MEDAL – 2011 International Spirits Challenge
TROPHY – International Spirits Challenge
GOLD MEDAL – International Spirits Challenge 2010

Cikkszám: 0004 Kategória: