Chivas Regal 0,7 fém díszdobozban (Evan Douglis Edition)

9 490 Ft

Chivas Regal 0,7 fém díszdobozban:

A Chivas Brothers legnépszerűbb whiskyfajtája. A 12 éves érlelési folyamat, valamint a több mint 30 fajta alapwhiskyből összeállított keveréknek köszönhetően méltán számít a világ legkedveltebb prémium whiskyjének.

A maláta és gabona whiskyk tökéletes harmóniájának köszönhető a telt íze, karaktere, amely a XIX század végi első készítéstől kezdve napjainkig állandó, és a mindenkori keverőmester szakértelme és kiváló érzéke a garancia az állandóságra a következő évszázadokban is.

Szín: Arany, borostyán-sárga Illat: Gazdag, a tavaszi gyümölcsök illatvilágát ötvözi a lágy édeskés nektárillattal Íz: lágy, telt alma és édes virágízek jellemzik, lágy, száraz dióízben végződik.

 

Chivas Regal – design köntösben

 

A Chivas Regal először kért fel neves designert limitált szériájú ünnepi díszdobozának megtervezésére: az új Chivas Regal Limited Edition  díszdoboz a többszörösen díjazott Evan Douglis New York-i építész és formatervező munkáját dicséri.

 

 A Chivas új útra lépett a neves designer által tervezett, a whiskyk között párját ritkítóan igényes és különleges megjelenésű díszdobozzal: célja nem titkoltan az, hogy megszólítsa a fiatal és lendületes generáció azon tagjait, akik életszemléletükben és életmódjukban is követik a modern kor értékeit.

A New Yorkban élő és dolgozó – már számos építészeti és formatervezői díjat nyert – Evan Douglis és a Chivas Regal együttműködése révén megszületett új díszdoboz már megjelenésében tükrözi azt a részletgazdagságot és kifinomultságot, ami a 12 éves whisky ízében is fellelhető. Az Evan Douglis által tervezett dobozon látható formák, motívumok leképezik azon üzeneteket, amelyeket a Chivas értékként fogalmaz meg fogyasztóinak: stílusos és kifinomult, kortárs és modern, férfias és minden részletében gazdag.

A díszdoboz bemutatása köré szervezett sajtópartyn a Design Cukrászat speciálisan erre az alkalomra, az új díszdoboz méretarányos és valósághű, Chivas Regal whisky felhasználásával készült Limited Edition 2008 nevű tortakülönlegességet mutatott be. A cukrászok által komponált torta ízvilágához a Chivas új koktélreceptjei közül kiválasztott, grapefruit, méz és Chivas Regal alapanyagú koktél adott ihletet.

 

Chivas Limited Edition torta receptje:

 

Hozzávalók (16-18 szelet): 23 cm átmérőjű; csokis tortapiskóta harmadolva, 30 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10-15 dkg minőségi étcsokoládé (min. 60-70% kakaótartalommal), 10 dkg méz, 1/2 grapefruit kifacsart és átszűrt leve, 0,5 dl Chivas Regal whisky.
Elkészítése: legelőször megkenjük a tortaszeleteket mézzel. A vajat a porcukorral habverő gép segítségével kihabosítjuk, amíg meg nem nő a térfogata és levegős, világos színű nem lesz. Ez alatt a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd visszahűtjük 30ºC-ra. A csokoládét állandó kevergetés mellett beleöntjük a vajkrémbe és „egynemesítjük”. Ehhez hozzákeverjük a whiskyt, majd ezután a grapefruit átszűrt levét is. A krémet egyenlő arányban elosztjuk úgy, hogy a piskóták közé és a torta tetejére, szélére is jusson. Saját krémjével díszítjük.

 

És ne felejtsük el mellé kínálni a társaság italát is, a jéghideg Chivas Regal whiskyt!

 

 

 

 

 


 

Elfogyott

További információk

Kiszerelés