Chivas Regal 25 éves 0,7 díszdobozban

129 990 Ft

 A skót történelem hajnalán a whisky volt a klánok számára az élet vize, egy párlat jellemzően malátázott árpából. Az élet meglehetősen zord volt akkoriban, csakúgy, mint a hajdani whisky: egy maró, éretlen ital, amit egy gyors nyeléssel gurítottak le. A Chivas testvérek, James és John ezen az áldatlan állapoton próbált változtatni egy olyan könnyedebb whisky létrehozásával, amit szélesebb réteg is élvezne, és amely jelentősen különbözik az akkoriban kapható vetélytársakétól. A legkitűnőbb érlelt maláta whiskyket házasították gabonawhiskykkel, érthető hát, hogy az új ital híre igen gyorsan terjedt, és hamarosan már nehezen volt elképzelhető olyan vendégség, ahol a házigazda egy üveg Chivas nélkül várná vendégeit.

 

Amint Victoria királynő megnyitotta skóciai Balmoral birtokát a vendégei előtt, diszkrét és megbízható beszállítókat keresett a gasztronómia minden területéről, így 1843-ra már James Chivas meg is kapta a Királyi Engedélyt, hogy javakat biztosítson az udvar számára. Ekkor kezdődött a brit királyi család, és a Chivas testvérek hosszú és harmonikus kapcsolata.

 

Chivas Regal 25 éves 0,7:

 

Páratlan, kevert, luxus whisky. Ultra-prémium, legalább 25 éves érlelés, csak korlátozott számban kapható. Meleg, gyümölcsös, kajszi és őszibarack illat, csokoládés, narancsos íz. Ez a végsőkben nem zavaró, kiegyensúlyozott, meglepően kerek skót whiskyt eredményez.

 

 

 

 

 

 

Egység ár: 185700 Ft/liter
Cikkszám: 52114 Kategóriák: , Címke:

További információk

Kiszerelés