További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
10 950 Ft
Choya Extra Years Umeshu:
Hagyományos eljárással készülő, gyümölcságyon érlelt, japán UME gyümölcs likőr 17% alkoholtartalommal. Az édes ital alapjául szolgáló ume gyömölcsöt “japán szilvának” szokták nevezni, igazából egy átmenet a sárgabarack és a szilva között.
Érlelési idő: 2-3 év.
Kiszerelés |
---|
Az Akashi whiskyt a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
A Blended néven kiadott whisky Japánban – furcsa mód – a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. A Meisei a gabonawhisky mellett 45%-ban amerikai tölgyfahordóban érlelődött single malt whiskyt tartalmaz, ezért tölgyfásan fűszeres, vaníliás aromák jellemzik.
Ajándékcsomagos kiadásában 2 db dekoratív pohár található. A díszdoboz a kimonót, a különleges pohár a szakéfogyasztás rituáléját jelképezi.
A híres Suntory japán mamutvállalat két malátawhisky (Yamazaki és Hakushu), valamint egy gabonawhisky lepárlóval rendelkezik. Az előbbiek jóval ismertebbek, míg a Chita csendesen gyártja a grain whiskyt (a single grain kukoricából, búzából és árpából készült whisky, melyeket együtt párolnak le oszlopüstön), főként a híres Hibiki kevert whiskybe. Az Aichi prefektúrában található főzde 1972 óta működik, single grain whiskyje pedig 2015-ben jelent meg először a nagyközönség számára. A fehér címke is azt a könnyedséget, simaságot hangsúlyozza, amely ezt a (és a többi single grain) whiskyt jellemzi. Évről-évre limitált mennyiségben adják ki.
A japán whiskyt nem csak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra), és ez a főzde volt az első, aki 1919-ben engedélyt kapott whisky lepárlásra.
Enyhén olajos textúra jellemzi a belépő szintet, közepes testtel és komplexitással. Az illatnak megfelelően egészen gyümölcsös: kajszibarack és más szárított gyümölcsök jegyeit élvezhetjük benne.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.