Clynelish 18 éves Tokaji Cask Finish 54,1% 0,7 díszdobozban

30 990 Ft

Az utóbbi évek fiatalabb Tokaji hordós érlelései után (Benromach, Arran,  Ben Nevis Tokaji Finish) most itt van egy korosabb verzió, amely ebből a szempontból az eddigi legsikeresebb, BenRiach 18 éves Tokaji Finish-t idézi. A Clynelish esetében azonban a nagykorúság mellé hordó erősség is jár: 54,1% alkoholfokon palackozták. A Patrícius Borház Tokaji hordójában összesen 13 hónapot töltött, ez a szakértők által rendre elismert Highland Malt.

 

Mindössze 248 palack készült belőle a Wilson and Morgan független palackozó gondozásában. Mutatós díszdobozban kapható, ezért ajándéknak is kitűnő választás.

 

A magyar vonatkozásokon túl egy nagyszerű whiskyről van tehát szó, amely az elmélyült whisky fogyasztók számára is komplex élményt tartogat: a Tokaji hordó felerősíti a Clynelish gazdag- olajos jegyeit. Hasonló a Marsala hordós érleléshez, tele a tokajira emlékeztető mazsolával, aszalt sárgabarackkal, méhviasszal, ínycsiklandó akácmézzel. Füstössége nem tolakodó, pici vízzel mindenképp célszerű kinyitni és várni az újabb és újabb finom illatokat.

 

Hordó sorszáma: 6492

Palackozott mennyiség: 248 db

Lepárlás dátuma: 1997

 

Elfogyott

További információk

Kiszerelés