További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
104 990 Ft
40 év körüli, kizárólag Grande Champagne legjobb párlataiból házasított luxuskonyak, melyet az összeállítás után 2 évig pihentetnek 350l-es Limousine tölgyfahordóban..
Telt, mély és érett, komplexitása lenyűgöző, harmoniája tökéletes, gyümölcsössége hangsúlyos. Igazi ünnepi ajándék!
Kiszerelés |
---|
Johnnie Walker Black Label 0,7 :
Fő komponensei az Abelferdyből és a Glenlossie-ból származó alma, a Talisker fűszerei, a Cardhu malátája, a Caol Ila tőzege, a méz pedig ki tudja honnan került bele. Annyi bizonyos, hogy az egyes malátafajtáknak fontos szerep jutott, ám milliónyi további íz teremti meg azt az egységet, melyben a maláta- és gabonapárlat harmonikusan keveredik. Illata lenyűgöző, ahogy a tőzeg és a méz együtt úszik a malát, az almák és a meleg gabona nyomában. Nem szabad szopogatni, azonnal nagyot kell kortyolni belőle, majd a lehető legtovább forgatni a szánkban, végül lassan lenyelni. Churchill kedvenc itala a 12 éves Johnnie Walker Black Label volt.
Dom Perignon 0,75 díszdobozban:
Dom Perignon, a champagne-i Houtvillers város bencés apátságának pincemestere, folyton kísérletezett: a jobb minőség érdekében borokat házasított hol tudatosan, hol a véletlennek engedve. Neve mégis egy pincében felejtett borospalack miatt lett halhatatlan! A bor utóerjedt és megtartotta az erjedési szénsavat.
Találmányát tovább tökéletesítette: az új, még nem teljesen kierjedt borokat kora tavasszal palackozta, parafa dugóval lezárta, így a cukor erjedése a palackban fejeződött be és felbontás után az aranyló italban pezsegtek a buborékok.
Először a Champagne-i borkereskedők adták fejüket pezsgőkészítésre és a terület neve összeforrt a pezsgővel.
Aki Dom Perignon champagne-t vásárol, az valóban a legjobb minőséget kapja. Egy ünnepi alkalomkor vagy egy sikeres üzletkötés után ilyen pezsgőt bontani tényleg rendhagyó pillanat. A pezsgő készítői így oda is figyelnek a részletekre, különösen mivel a nedű elkészítése komoly szakértelmet kíván. A Champagne-ban, mintegy 30 ezer hektáron termesztett szőlőt kézzel szüretelik le és válogatják ki a legjobb fürtöket, az összenyomódást elkerülendő pedig kis dobozokba rakják, ügyelve a mustképződés és a spontán erjedés elkerülésére. Az előkészületek után a must hagyományos, mikroorganizmusok által segített erjedés során alakul borrá, cukortartalma pedig alkohollá válik. A munka neheze, vagyis a különféle borokkal történő házasítás ezután kezdődik, az így létrejött cuvée-t pedig a folyamatok végén hosszú évekre egy pince mélyén helyezik el.
A különleges pezsgő itt akár hét-nyolc évet is eltölthet, hogy egy élesztőkúrát követően egy kis cukor hozzáadása után áttöltve kerüljön végleges palackjába. A második erjesztés során nap mint nap megmozgatják a butéliákat, az eredetileg vízszintesen pihenő palackok apránként függőleges helyzetbe kerülnek, fejjel lefelé. Erre azért van szükség, mert így a legkisebb beavatkozás mellett tudják eltávolítani a keletkező üledéket. Ezek után már nincs sok tennivaló, mindössze parafadugóval, drótkengyellel, fóliával és persze címkével kell ellátni az üveget, hogy a nevesebb italüzletek vitrinjébe kerülhessen. Dom Perignon nem készül minden évben, hiszen még Champagne-ban is akadhat rosszabb termés, a nevet pedig a legkisebb mértékben sem akarják lejáratni.
Ha valaki esetleg kétségeket táplálna, hogy tényleg szereti-e igazán a teljesen száraz pezsgőt, akkor kóstolja csak meg a Dom Perignont ! És akkor könnyen lehet, hogy már azon sem csodálkozik, miért kerül egy-egy bizonyos nevű palack annyival többe.
A Lagavulin is a régi, tradicionális Islay-lepárlók közé tartozik, melynek alapkiadása a 16 éves – az egyik legnépszerűbb és legkomplexebb – Islay-malt. Nemrég emelték az alapsorukba a 8 éves kiadást, amely limitáltként indult, de annyira népszerű lett, hogy állandó helyet kapott a kínálatban. Ez a 12 éves, hordóerős kiadás az anyacég, a DIAGEO évenként megjelenő, különleges whiskyket felvonultató sorozatában jelent meg 2019-ben. Hordóerős, klasszikus Lagavulin-karakter, az Islay-jegyek, gyümölcsösség és egy csipet tengeri sósság harmóniájával. Címkéjén egy sas jelenik meg egyéb természeti elemekkel, mert a 2019. évi, Diaego cégcsoporthoz tartozó különleges kiadások átfogó témája a “Rare by Nature”, azaz a természet ritkaságai.
Igazi gyűjtői darab.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.