További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
26 990 Ft
A Hennessy V.S.O.P. Privilége mintegy 60 különböző cognac házasításából született prémium minőségű cognac. Minden összetevője kétszeres lepárlás eredménye a legkiválóbb aromákért.
Most egy jigger, azaz 2-, illetve 4 cent ital kimérését segítő báreszköz is hozzá van csomagolva.
Az ír nemes, Richard Hennessy zsoldoskatonaként szolgált XV. Lajos (1715-1774) francia király haditengerészetében. Szolgálatai elismeréseként egy kis birtokot kapott Cognac városában. Családtagjai és barátai kérésére rendszeresen küldött cognacot haza Írországba. 1765-ben megalapította a Hennessy cognac-házat és üzletszerűen kezdett el foglalkozni a cognac-kereskedelemmel. Halála után fia, James vitte tovább a családi vállalkozást, és egy jól működő vállalkozást épített fel belőle. Tulajdonképpen ő hozta létre a Hennessy brandet és ő adta a cégnek a Jas (James) Hennessy & Co nevet, amelyet a mai napig visel.
Kiszerelés |
---|
Martell VS díszdobozban 0,7:
A Martell a türelem a tökéletesség és a szenvedély remekműve, a világ legfinomabb konyakja, a francia kultúra évszázadainak terméke. Bordeaux-tól délre a Charante folyó mentén található Franciaország legkitűnőbb szőlőtermő vidéke, Grand Champagne, ahol Cognac városában 1715 óta készítik ezt a nemes italt. A különböző érlelési metódusoknak és időszakoknak köszönhetően az egyes fajták íz- és színvilágának különbözősége. Minél hosszabb az érlelési folyamat, annál sötétebb és aromásabb a konyak. Martell VS: Európa legkedveltebb VS márkája, közel 150 éve készül változatlan összetételben.
Öt éves érlelésű. Három Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik.Mazsolás, enyhén gyümölcsös aromájú, lágy, érett ízű ital.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.