További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
10 990 Ft
A Damoiseau a francia karib-térség nagy hagyományokkal rendelkező lepárlója. A XIX. század közepén épült, 1942 óta a Damoiseau család tulajdona. A Reserve Speciale 4 évig pihen 180l-es bourbonos tölgyfahordóban, ennek köszönheti borostyán színét. Illata, íze összetett, aszalt gyümölcsökben, fűszerekben, pörkölt dióban bővelkedő.
Valami meghatározhatatlan misztérium lengi körül, amely az egész világon egyedül Guadeloupénak a sajátja.
Elfogyott
Kiszerelés |
---|
A Rum Nation a Rossi & Rossi olasz független palackozóhoz tartozó rummárka, ezen név alatt adja ki a cég saját palackozású rumjait. A hordókat a Karib-térség különböző lepárlóitól vásárolja fel, de a palackon már csak a származási helyet jeleníti meg. Hozzájuk tartozik többek között a whiskypalackozásokról ismert Wilson & Morgan brand is.
Ez a 8 évig érlelt kiadás Barbadosról származik és ex-Pedro Ximénez sherryhordókban utóérlelődött. Egy édesebb és gyümölcsösebb változata a sorozatban eddig megjelent barbadosi rumoknak. Friss, könnyű rum, nagyon összetett és finom, az árnyalatokat és finomságokat kereső ínyenceknek. Kiváló étkezés utánra desszert helyett, vagy szivarral történő párosításhoz.
A cég alapítója és tulajdonosa Fabio Rossi fejében 1990-ben felmerült már a rumsorozat ötlete, tulajdonképpen párhuzamosan a whiskyk független palackozásával. Skóciában, whiskyhordó-felvásárló körútjai során fedezte fel a raktárakban a Guyanából és Jamaicáról származó rumhordókat. Évek teltek el, közben 1992-ben megszületett a Wilson&Morgan márka, amely név alatt kizárólag whiskyk kerülnek palackozásra. Fabio rum iránti érdeklődése megmaradt, a témában való kutatások, szigorú szelekciók és kóstolók formájában. Elhatározta, hogy összegyűjt egy válogatást a különböző országok legjobb rumjaiból egy új sorozat keretében, így született meg 1999-ben a Rum Nation márka.
A termelés / választás / érlelés filozófiája megegyezik a Wilson & Morgan elveivel: fiatal rumot vásárolnak fel, hagyják 6-8 évig helyben érlelődni, majd Európába hozzák további érlelés céljából. A két fázisban történő érlelés nagyon fontos: az első trópusi hőmérsékleten, tehát nagyon gyorsan, a második pedig Európában (adott terméktől függően Nagy-Britanniában vagy Olaszországban), amely sokkal lassabb. Mindkét fázis különböző jellegzetességű aromákat ad az italhoz. Az első intenzívebb, segíti a desztillátum “fiatal” jegyeinek elvesztését, valamint az édesség és a gyümölcsösség felvételét. A második, lassabb érés pedig lehetővé teszi a finomabb aromák lassabb kialakulását és a szakszerű beavatkozást az ízprofil alakításában a különböző hordóméretek segítségével.
Mivel Fabio gyerekkorában nagy bélyeggyűjtő volt, a Rum Nation sorozat címkéjének mindegyikén egy postai bélyeg jelenik meg, a rummal megegyező származási ország bélyegzőjével.
A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.
A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott, ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.
A négy részes Heavenly Cask sorozat első darabja a Zacapa 23 La Doma, a “megszelídítő hordó”. A szelidítés 4 különböző hordóban történik, a 2 fajta amerikai tölgy mellett, ex-Sherry és első töltésű PX biztosítja a túlcsorduló gyümölcsösséget, melyet érett ananász és flambírozott banán prezentál.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.