További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
26 990 Ft
Az 1759-ben alapított Delamain Cognac-ház fogalommá vált Franciaországban éppen úgy, mint a világ számos pontján. Nem rendelkeznek saját szőlőterületekkel, és lepárlást sem végeznek, a legjobb minőségű párlatokat vásárolják fel, házasítják, majd tovább érlelik. Minőségbiztosítási rendszerük rendkívül szigorú, kizárólag Grand Champagne területén termesztett szőlő párlatát vásárolják, és minden tételt kóstolnak, senkivel sem kötnek több éves szerződést.
Míg a nagy cognac gyártók 6 év után XO minősítést használnak, a Delamain XO Pale & Dry minimum 25 éves érlelés után kerül csak palackba. Finoman elegáns, lágy, kifejezetten száraz konyak pici dohánnyal, csokoládéval és vaníliával.
Kiszerelés |
---|
Metaxa 5* 0,7:
Öt éves érlelésű görög borpárlat. Három Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik. Mazsolás, enyhén gyümölcsös aromájú, lágy, érett ízű ital.
Az 1862-ben alapított AC MEUKOW cognac-ház VSOP kiadásának figyelemre méltó minőségét többször díjazták a világ legrangosabb versenyein és kóstolóin. Egyediségét az adja, hogy érlelési ideje egy évvel hosszabb, mint a hagyományos VSOP kiadásoknak, azaz 4 helyett minimum 5 évig érlelt cognacokból házasítják. Így az aromák gazdagsága és finomsága, valamint lágy tanninjainak ereje kiemelkedő.
A Meukow konyakokra jellemző tökéletes egyensúly az erő és a hajlékonyság között a pincemester odaadásának eredménye. Anne Sarteaux, a Maison Meukow pincemestere 2007 óta folytatja az ősök hagyományait, amelyet generációról generációra továbbadtak. A bor kétszeres lepárlását követően gondosan kiválasztja azt az eaux-de-vie-t, amelyet aztán tölgyfahordóban érlelnek legalább két évig. A felhasznált eux-de-vie-k cognac régió hat különböző régióból származnak: Grande Champagne, Petite Champagne, Bons Bois, Fins Bois, Borderies és Bois Ordinaires. A pincemester szaktudása a keverés fázisában teljesedik ki, amikor a különböző korú, különféle eaux-de-vie-eket összekeveri annak érdekében, hogy harmonikus és aromás nedűt kapjon.
Öt éves érlelésű. Három Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül az a különleges bor, melyet lepárolnak. Az így nyert párlatot kézzel készített tölgyfa hordókban érlelik három és harminc év közötti időtartamig (ez a készülő Metaxa típusától függ), majd Limnos és Samos szigetéről származó koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd legalább további hat hónapig érlelik. Palackozás előtt 48 órán keresztül -6 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtik a folyadékot, majd újra átszűrik.Mazsolás, enyhén gyümölcsös aromájú, lágy, érett ízű ital.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.