Domaines Barons de Rothschild Lafite Légende 2019 0,75

3 990 Ft

A Château Lafite Rothschild tulajdonosa a Rothschild család már öt generáció óta folytatja a gazdálkodást, amit 1868-ban alapítottak Bordeaux-ban.

Világszerte ismerik rangos szõlõskertjeiket. A Barons de Rothschild Lafite néhány éve hétköznapi borok sorozatát is készíti, melyek könnyebben elérhetõek mint a Grand Cru borok. Borokat kezdetben csak a közeli barátok és a család részére készítettek, ezért nevezték el ezeket a borokat „Réserves des Barons”-nak.

Folytatva a „Réserves” hagyományait a Domaines Barons de Rothschild-Lafite úgy döntött, hogy elkészítik a DBR-Lafite Kollekciót, egy bor sorozatot a négy legnagyobb bordeaux-i AOC termõterületrõl, amelyek azonnal elvarázsolják a fogyasztókat.


Légende

A Légende egy mindennap élvezhetõ bor. Hagyományos szõlõfajtákból készült: Cabernet Sauvignon-ból, Merlot-ból, Cabernet Franc-ból és Petit Verdot-ból. Évjárattól függõen kiegyensúlyozott mennyiségben házasítják a borokat. A domináns Cabernet Sauvignon klasszikus eleganciát kölcsönöz a bornak, míg a DBR-Lafite ház stílusa biztosítja, hogy a bor a szájban lágy és kerek legyen.

Intenzív karmazsinvörös színû vörösbor. Illata diszkrét és elegáns kombinációja a vanília, fahéj és a vörös húsú gyümölcsök illatának. A szájpadláson elegánsnak, jól kiegyensúlyozottnak érezzük, tanninjai finomak. Aromái komplexek, gyümölcsös jegyekkel.Utóíze lassú lecsengésû. Érlelés: 4-9 hónap, hordóban

Egység ár: 5320 Ft/liter
Cikkszám: 95582 Kategóriák: , ,

További információk

Kiszerelés