További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
4 490 Ft
Eredeti mexikói tequila 38 % alkoholtartalommal.
Kiszerelés |
---|
Tequila:
Egy párlatot csak akkor hívhatunk tequilának ha minimum 51%-ban kék agávéból készül, amely Mexikó egy pontosan körülhatárolható régiójából „Jalisco”-ból származik. Az Agave növény az Amarylis félék családjához tartozik, és a liliomfélékkel rokon faj, nem a kaktuszokkal. A Tequila főként tisztán fogyasztandó, tradicionálisan citrommal és sóval vagy újabban fahéjjal és naranccsal. Koktélok alapanyagaként is szolgál például a klasszikus Margarita-ban. Az igazi Connoisseur-ök a prémium tequilát is lassan ízlelgetve – kortyolgatva isszák, mint a finom konyakokat.
1800 Anejo:
Francia tölgyfa hordóban 1-3 évig érlelt, vibráló réz színű, különlegesen fűszeres ízű (fahéj, vanília, ánizs), selymesen lágy, prémium tequila. Erősen tölgyes íz, csipetnyi karamellel, pörkölt dióval, trópusi gyümölcsökkel.
A készlet erejéig, eredeti tequila sóval!
A növény, amelyből a Sierra Tequila készül, 2000 méter magasan, a Sierra Madre nyugati oldalán terem, s nem más mint az Agave Tequiliana Weber, azaz a kék agávé. A szigorú mexikói törvények szerint a tequila gyártásához használt növények csakis Jalisco állam egyes pontosan körülhatárolt területeiről származhatnak. A Sierra Tequilát kizárólag egyetlen fajta kék agavékaktuszból, a Tequila Weberből szabad előállítani. A hazánkban forgalmazott Sierra Tequila Mexikó Guadalajara nevű városában készül. A lepárlóüzem környékén elterülő ültetvényeken nő az értékes agavékaktusz, amelynek legalább 10 évi fejlődés után van reménye arra, hogy tequila-itallá lényegülhet át… Vagyis az idén elültetett palánták majd a 2015. évi lepárlásban mutatják meg erejüket. Az eljárás lassú és munkaigényes. A felégetett és más kultúrnövényekkel termőre fordított ültetvényekre kis kaktuszpalántákat ültetnek. A harmadik évtől kezdve a nagy leveleket időnként csonkig vágják, hogy a napfény a törzsig elhatoljon. Az italgyártás alapanyaga az ananászhoz hasonló 9-10 éves növénytörzs, amelyet kemencében fermentálnak, majd erjesztenek, s a keletkező 9 fokos bort kétszer desztillálják, majd beállítják a szesztartalmát. A tequila fanatikus hívei az eredeti mexikói módszert követik az ital élvezetére: A jobb kézfejre fahéjat szótnak, gyors mozdulattal a nyelvükre öntik, majd nagyot kortyolnak az italból, s beleharapnak egy szelet narancsba. A tequila kitűnő alapanyaga koktéloknak és longdrinkeknek, elég csupán a világhírű Margaritára vagy a Tequila Sunrise koktélra gondolni.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.