További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
25 250 Ft
Erősen korlátozott mennyiségű, cukornád melasszal a végletekig édesített barokkos túlzás a Don Papától, ugyanúgy 40% alkohol tartalommal. Pedig azt hittük, nem lehet fokozni!
Elfogyott
Kiszerelés |
---|
A Rumquila egy puerto rico-i rum, és egy, a Jalisco felföldjén lepárolt mexikói szuper prémium tequila keveréke.
Az amerikai Red Eye Louie’s INC. arra specializálódott, hogy többféle italkategória termékeit keverje össze egy palackban, így hozva létre különleges és világszinten egyedi ízvilágokat. Portfóliójukban a Rumquila mellet megtalálható a vodquila és a whisquila is.
Az ötlet az Arora család házának alagsori bárjában fogant meg 2010-ben, az alabamai Birminghamben. Koktélozás közben a család egyetemista lány tagjának váratlanul az az ötlete támadt, hogy miért is ne lehetne csupán különböző párlatok keverésével készíteni egy koktélt? Az ötletet sok kutatómunka, kísérletezés, próbakostólás követte, míg megtalálták a helyes párosításokat és arányokat és megszületett az első termék, a vodquila. Keverési technikájukat ezután alkalmazni kezdték a whisky, majd a rum esetében is.
A gondosan válogatott alapanyagoknak, a körültekintő erjesztésnek, lepárlásnak és érlelésnek és a régi és új technikák kombinálásának köszönhetően ez a Peruból, a bőség földjéről érkező rum egészen egyedi és különleges karakterrel rendelkezik. Hosszú évek megfigyelésének és tapasztalatának köszönhetően az élesztőt úgy adagolják a cukornád léhez, hogy az mindig a kívánt illattal és ízvilággal rendelkezzen.
Három öreg skót lepárlóüst teljesít szolgálatot az üzemben, az érlelés pedig amerikai és szlavóniai tölgyfahordókban történik az ún. Solera-eljárással, amelynek során a hordókat egymásra pakolják és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból palackoznak le, a felette lévőből visszapótolva azt, így haladva a legfelső hordókig, amelyekbe mindig a friss párlat kerül.
Kisméretű tölgyfahordóban 7 évig érlelt Fülöp-szigeteki prémium rum. Nevét a spanyolok ellen vívott függetlenségi harc egyik vezetőjéről, Papa Isio-ról kapta.
Vaníliától és karamelltől édes, közepesen füstös lecsengéssel, kiváló egyensúllyal rendelkező egzotikus rum.
A Masskara pot still üstben történő lepárlást követően calamansi-gyümölccsel ízesítik a rumot. Ez a Fülöp-szigetek legelterjedtebb citrusféléje, ami a mandarin és a lime jó tulajdonságait is örökölte. Általa jellegzetes citrusjegyeket, fűszerességet kap az ital, ellensúlyozandó édességét.
A Masskara egy speciális kiadás, a cukornádat a legjobb termőterületről, az októberi Masskara fesztiválnak otthont adó Negros szigetről szállítják a lepárlóba, cognac hasonlattal élve, Premiere Cru termék.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.