További információk
Kiszerelés |
---|
Részösszeg: 2 990 Ft
1 750 Ft
Dr. Steinberger Bio Gránátalmalé 100% gyümölcstartalom, 0,33. direktlé, nem sűrítményből, cukor hozzáadása nélkül készül.
A Dr. Steinberger-féle Bio-Gránátalmalevet a gyümölcsből nyersen préselik. 100%-os lé (direktlé), nem sűrítményből, koncentrátumból készül. A gránátalma fántermő, jellegzetesen fanyar ízű, kellemes gyümölcs. Tápértékét már az ősi kultúrák is felismerték és széles körben alkalmazták.
A gránátalma fántermő, jellegzetesen fanyar ízű, kellemes gyümölcs. Tápértékét már az ősi kultúrák is felismerték és széles körben alkalmazták.
A gránátalma természetes forrásból származó antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert.
Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a gránátalma gyümölcs leve, még inkább kivonata lassítja az ateroszklerózis előrehaladását, csökkenti a következményként kialakuló érkárosodásokat, és további kardiovaszkuláris kockázatokat. Hatását jelentős polifenol, C-vitamin és pektin tartalmának köszönheti. Kiemelt jelentőségűek közülük a fenoloidok csoportjába tartozó antociánok és rokon szerkezetű procianidinek.
Ezek a vegyületek megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, segítik fenntartani az ér legbelső sejtrétegének egészséges működését, csökkentik a szabadgyökök okozta krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét. Antioxidáns hatásuk modellkísérletekben meghaladta más jól ismert növényi készítmények (vörösbor, zöld tea) aktivitását. Kéthetes gránátalma készítmény fogyasztása jelentősen gátolta a lipidperoxidációt, javította a plazma antioxidáns kapacitását és különösen előnyösen befolyásolta a védő koleszterin (HDL) szintet és a vérlemezke aggregációra való hajlamot, segítette fenntartani az egészséges állapotra jellemző vérnyomás értékeket.
A gránátalma hatóanyagok ugyancsak antioxidáns tulajdonságuk révén védenek az oxidatív stressz sejtkárosító hatásától támogatva az immunrendszer munkáját és segíthetik a normál sejtosztódást. Prof. Dr. Kéry Ágnes
A Perzsiában őshonos gránátalma a legősibb gyümölcsök egyike. Szimbolikája rendkívül gazdag és utal gyógyászatban betöltött szerepére is. Különböző kultúrákban a halhatatlanság, a sokoldalúság, az örök termékenység, a kimeríthetetlen bőség, a tavasz, a megújhodás a regeneráció jelképe. Az Ayurvéda gyógyászat szerint a gránátalma fa „egész patikával” ér fel. Általában nyersen fogyasztják a gyümölcsöt, melynek ehető része (a teljes gyümölcs fele) 80 % gyümölcslét és 20 % magot tartalmaz. Levéből gyakran készítenek italokat; a Közel-Kelet egyes területein levesek, az Antillákon változatos ételek alapanyaga.
Kiszerelés |
---|