Kapcsolódó termékek
-
Dr. Steinberger Bio Céklalé 0,75
Értékelés: 0 / 51 190 FtDr. Steinberger Bio Céklalé 0,75
Régóta ismert a céklában található mélyvörös festékanyag, a betanin jótékony hatása. A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Talán ez a zöldségféle a legismertebb, hiszen a hagyományos gyógyításban mindig fontos szerepet kapott.
A cékla nagy mennyiségben tartalmaz jó vízkötő képességű pektint.
A cékla kiváló vérképző, és jól szabályozza a máj anyagcsere folyamatait. Egyes vizsgálatok szerint megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását is.
Számos vizsgálat bebizonyította, hogy a céklalé segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért bizonyos helyeken kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység esetén. A cékla, A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulhat. A céklában található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek, és várandós anyák is bátran fogyaszthatják.
A népi gyógyászat javasolja a céklalé fogyasztását menstruációs zavarok esetén is.
A szervezet a zöldségek közül a céklából tudja kinyerni a legtöbb vasat. (Forrás: Szatmári Zoltán)Hatása a népi gyógyászati adatok alapján
A cékla a libatopfélék családjába (Chenopodiaceate) tartozik. Kétéves növény, amelynek levelei az első évben tőlevelek, a másodikban szárlevelek. Szára a második évben képződik. A növénynek karógyökere van, amely a répatestek kialakításában játszik fontos szerepet. Gyökere húsos, leveses.
A megvastagodott répatestet fogyasztjuk, amelynek alakja lehet gömbölyű, hengeres vagy lapos. A répahús színe általában vörös, de lehet sárgás is. Hazánkban általában csak a vörös változatát termesztik. A kutatások szerint Elő-Ázsiából került Ázsiába (itt gyógyításra is használták), majd onnan Európába. A Földközi-tenger környékén őshonos. (Forrás: Szatmári Zoltán) -
Dr. Steinberger Ananászlé 0,75
Értékelés: 0 / 51 330 FtDr. Steinberger Ananászlé 0,75:A hámozott gyümölcsöt teljes egészében kíméletesen feldolgozzák, hogy megőrizze értékes alkotóelemeit és rostjait is.
Az ananász A, B és C-vitamint, folsavat (vörös-és fehérvérsejtek képződéséért) , káliumot, cukrot, gyümölcssavat és rostanyagot tartalmaz. Az ananászban található bromélia enzim segíti a zsír
Az ananász (Ananas sativa) a broméliafajok közé tartozó, tőlevélrózsás növény. Terméseit a levélrozetta közepén, a száron hozza. Őshazája feltehetően Paraguay, Európába Kolumbusz Kristóf hozta be a XV. században. Az ananász édeskés, finom, lédús gyümölcs, 100 grammja 56 kcal energiát tartalmaz. Meleget és napfényt igénylő növény, termesztésének a távol-keleti országok éghajlata felel meg. Az ananászt általában hagyják a szárán megérni. Ha kellemes illata és sárgás színe lesz, szüretelik. Az ananász mérete igen változatos lehet, a 15-20 dkg-ostól egészen a több kilós nagyságig terjedhet.
Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.
Az ananász a trópusi területeken szinte mindenhol nagy mennyiségben termesztett gyümölcs. Szerencsére ma már hazánkban sem csak konzerv formájában érhető el, hanem a friss gyümölcs is kapható. Általában Costa Ricáról és Ghánából érkezik hozzánk. (Szatmári Zoltán)Felbontás után hűtőben max. 5 napig
Ajánljuk: emésztés elősegítéséhez. A máj funkcióinak javításához, méregtelenítéshez, léböjthöz, fogyókúrák kiegészítője. Emésztési zavarok esetén.
Fogyasztási javaslat: általánosan reggel éhgyomorra 1,0-1,5 dl. 1 üveg 5-7 napig elegendő. Fogyókúrához, méregtelenítéshez napi 5×1,5 dl. 1 üveg 1 napig elegendő.
Összetevők: ananászlé, stabilizátor (pektin), C-vitamin -
Dr. Steinberger Bio Gránátalmalé 100% 0,33
Értékelés: 0 / 51 750 FtDr. Steinberger Bio Gránátalmalé 100% gyümölcstartalom, 0,33. direktlé, nem sűrítményből, cukor hozzáadása nélkül készül.
A Dr. Steinberger-féle Bio-Gránátalmalevet a gyümölcsből nyersen préselik. 100%-os lé (direktlé), nem sűrítményből, koncentrátumból készül. A gránátalma fántermő, jellegzetesen fanyar ízű, kellemes gyümölcs. Tápértékét már az ősi kultúrák is felismerték és széles körben alkalmazták.
A gránátalma fántermő, jellegzetesen fanyar ízű, kellemes gyümölcs. Tápértékét már az ősi kultúrák is felismerték és széles körben alkalmazták.
A gránátalma természetes forrásból származó antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert.
Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a gránátalma gyümölcs leve, még inkább kivonata lassítja az ateroszklerózis előrehaladását, csökkenti a következményként kialakuló érkárosodásokat, és további kardiovaszkuláris kockázatokat. Hatását jelentős polifenol, C-vitamin és pektin tartalmának köszönheti. Kiemelt jelentőségűek közülük a fenoloidok csoportjába tartozó antociánok és rokon szerkezetű procianidinek.
Ezek a vegyületek megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, segítik fenntartani az ér legbelső sejtrétegének egészséges működését, csökkentik a szabadgyökök okozta krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét. Antioxidáns hatásuk modellkísérletekben meghaladta más jól ismert növényi készítmények (vörösbor, zöld tea) aktivitását. Kéthetes gránátalma készítmény fogyasztása jelentősen gátolta a lipidperoxidációt, javította a plazma antioxidáns kapacitását és különösen előnyösen befolyásolta a védő koleszterin (HDL) szintet és a vérlemezke aggregációra való hajlamot, segítette fenntartani az egészséges állapotra jellemző vérnyomás értékeket.
A gránátalma hatóanyagok ugyancsak antioxidáns tulajdonságuk révén védenek az oxidatív stressz sejtkárosító hatásától támogatva az immunrendszer munkáját és segíthetik a normál sejtosztódást. Prof. Dr. Kéry Ágnes
Hatása a nép gyógyászati adatok alapján
A Perzsiában őshonos gránátalma a legősibb gyümölcsök egyike. Szimbolikája rendkívül gazdag és utal gyógyászatban betöltött szerepére is. Különböző kultúrákban a halhatatlanság, a sokoldalúság, az örök termékenység, a kimeríthetetlen bőség, a tavasz, a megújhodás a regeneráció jelképe. Az Ayurvéda gyógyászat szerint a gránátalma fa „egész patikával” ér fel. Általában nyersen fogyasztják a gyümölcsöt, melynek ehető része (a teljes gyümölcs fele) 80 % gyümölcslét és 20 % magot tartalmaz. Levéből gyakran készítenek italokat; a Közel-Kelet egyes területein levesek, az Antillákon változatos ételek alapanyaga.