Famous Grouse Whisky 0,05

850 Ft

Már Magyarországon is kapható Skócia első számú whisky-je, a Famous Grouse Scotch Whisky. Íme egy rövid leírás, eme fenséges nedű történetéről:

Matthew Gloag a whisky-vel való kereskedést a XIX. század elején kezdte a skóciai Perth-ben. Igazán sikeressé 1860-ban vált fia – William B. Gloag – által amikorra már elég jó hírnévnek örvendett, mint a legjobb minőségű borok és égetett szeszesitalok forgalmazója.

Az italkeverés tudománya az angol piacon a konyak által vált ismertté eredetileg. Az effajta mechanizmus, – mint a különböző maláta és gabona alapanyagú whisky-k kombinálásának művészete – annak érdekében vált e kultúra részévé, hogy minél változatosabb és izgalmasan érdekes ízt (ízeket) lehessen elérni. 1897-től számít a Famous Grouse szimbólumának a fajd madár, melyet Matthew Gloag lánya tett a termék motívumává. A név úgy formálódott “Famous Grouse”-sá, ahogy a márka népszerűsége nőtt.

Az 1930-as évekre a Famous Grouse a világ italszakértőinek kedvenc választásává vált Angliától, Európán és Ázsián át, egészen Ausztráliáig. 1935-ben Matthew “Willie” Gloag felépítette a saját palackozó üzemét és vámraktárát, amely a legjobban felszerelt intézmény volt ezekben az időkben. 

A Famous Grouse rajongói magát a termék szimbólumát is nagyra értékelik. A “Nevezetes Fajdmadár” nevéhez ugyanis meglehetősen érdekes tények kapcsolódnak. A “Famous Grouse”-hoz fűződő történet szerint ugyanis a vadon élő skót madár – egyrészt rendkívüli vizuális élményt jelenthet sűrű, lazacvörös, előkelő tollazatával; másrészt anno a királyi vadászatok alkalmával is előkelő zsákmánynak bizonyult, tehát egyfajta tradíció kötődik ehhez a madárhoz.

Éves szinten több mint 2 millió kartont értékesítenek világszerte!

Szín: Teljes aranylóan sárga szín
Illat: Erős aromájú, friss
Testesség: Könnyűtől a közepesig
Íz: Eleinte egyenesen édeskés, mályvacukor ízű, krémes, enyhén citromos aztán kicsit mogyoróízű
Utóíz: Száraz íz, könnyű füstös és gyengén burkolt érzet.
Összefoglalva: Gazdag, elegáns és selymes

Egység ár: 17000 Ft/liter
Cikkszám: 96613 Kategóriák: , Címke:

További információk

Kiszerelés