További információk
Kiszerelés |
---|
4 890 Ft
A Finsbury London Dry gin több, mint 250 éve készül borókabogyó, egzotikus gyümölcsök, és gyógynövények felhasználásával, úgynevezett “single batch” eljárással. Joseph Bishop titkos receptjét generációk örökítik tovább, így a kiváló minőségű Finsbury London Dry Gin napjainkra világszerte ismertté vált.
Kiszerelés |
---|
A Tanqueray TEN Gin 2000-es világrajövetelének fő célja az volt, hogy a klasszikus, kesernyés ízű dry gin kategória mellett egy különleges ízvilágú, friss, citrusféléket tartalmazó szuperprémium minőségű gint hozzanak létre. A négyszer desztillált gin fogyasztásakor a grapefruit, a narancs és a lime lágy aromája keveredik a boróka és kamilla nem hivalkodó illatával, ízével. Fogyasztása tisztán, hűtött formában vagy koktél formájában, például martiniként is ajánlható.
Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G Vine-hoz szőlőpárlatot használnak – éppen úgy, ahogy a XIII. századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített italainál. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át; a nedűt oszlopüstökben párolják le, amely után semleges szőlőpárlatot nyernek.
A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új íz élményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi tiszta karakterüket.
A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok „nouaison”-nak. A G Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin.
A „Floraison” szó azt jelenti franciául, hogy „virágzás”, ezzel is utalva arra, hogy ezt az italt szőlővirággal ízesítik, és hogy a szőlővirágzás mily különleges és ritka eseménye az évnek. Természetes frissesség, mely a tavaszi szőlőültetvények üdeségét idézi.
Az Etsu gin igazi úttörő a japán borókapárlatok szemszögéből. Stílusa lehengerlő, ízvilága egyedi, hiszen a boróka mellett yuzu-t, keserű narancsot, angyalgyökeret, koriandermagot és édesgyökeret, valamint sansho borsot is tartalmaz. Természetesen a japáncitrom a legkarakteresebb, a szigetországban ez a legelterjedtebb citrusféle. Érdekesség, hogy naponta egyetlen, 2500 literes adagban desztillálják, ami ebben a kategóriában kevésnek számít, a higítás során felhasznált vizet a Hokkaidó-félsziget mesés Taisetsu hegyének forrásai szolgáltatják.
Az etsu, japánul gyönyört jelent, ennek a kézműves ginnek a kortyolgatása mindenképp felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg fogyasztóját.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.