További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
1 690 Ft
Gere Villányi Kékoportó (Portugieser)
A Villányi-hegység mediterrán jellege formálta bársonyossá ezt a hagyományos technológiával készült fajtát. A bor rubin színű, lágy, elegáns vörösbor, amelyben dominál a szőlő elsődleges gyümölcsillata és aromája. Könnyen iható, üde, kellemes vörösbor. Gyümölcsössége a fő erénye, ezért frissen fogyasztva az igazi.
Kiszerelés |
---|
Csányi Villányi Cabernet Sauvignon (Teleki V):
Jellegzetesen fűszeres, zamatos, mélyrubin színű bor, melynek összetett illatjegyeiben jól felismerhető a paprika, szilva és az erdei szeder. Fogyasztását vadételekhez, grillezett húsokhoz, illetve étkezések után, baráti beszélgetések kísérőjeként, 16-18 °C-ra hűtve ajánljuk.
A fahordókban történő érleléshez olyan portói borokat választanak, amelyek koncentrálják gyümölcsösségüket és a zamatukat. A szín a mély rubintól a borostyánig érlelődik, ritka és finom Tawny Portot eredményezve. Az érettség és a friss gyümölcsösség harmonikusan kiegyensúlyozott, megteremti az étkezés tökéletes befejezését és a jó beszélgetés inspirációját.
A Sandeman története 1790-ben kezdődött, amikor egy skót származású asztalos 25 éves fia 300 font kölcsönt kért apjától, hogy Londonban felcsapjon borkereskedőnek. Ez az ambiciózus fiatalember George Sandeman, a Sandeman alapítója volt, aki végül megalapította a világ egyik vezető port és sherry borüzletét. 1805-ben, amikor még a “márkanevek” fogalma ismeretlen volt és a borokat hordókban szállították, nem palackokban, Sandeman szó szerint elkezdte “márkázni” a fahordókat nevének kezdőbetűivel. A GSC (George Sandeman & Co.) felirat forró vasalóval került a hordókra, az úttörő “aláírás” garantálta minőségét és eredetét. 1877-ben, alig egy évvel az első angliai “védjegy-lajstromozási törvény” megalkotása után, a “GSC George Sandeman & Co.” (Sandeman-hordókban 1805 óta) márkanév hivatalosan felkerült a világ egyik legrégebben bejegyzett védjegyei közé, amely ráadásul mind a mai napig használatos.
A Collezione Cinquanta a Cantine San Marzano több mint ötven évvel ezelőtti megalapítását ünnepli, amelyet 19 borász végzett a kis San Marzano faluban. A Primitivo di Manduria régió szívében található San Marzano a Jón-tenger és az Adriai-tenger között fekszik, ami segít mérsékelni a meleg mediterrán éghajlatot. Az itteni körülmények ideálisak a kiváló Primitivo és Negroamaro vörösborok előállításához, köszönhetően a forró nyári napoknak és a közeli partról érkező hűsítő szellőknek, amelyek segítenek megőrizni a szőlő frissességét.
Ez a lenyűgöző vörösbor a Puglia jellegzetes terra rossa vagy “vörös talaján” ültetett szőlőkből készült, amely természetesen vasban gazdag és agyagalapú, így képes megtartani a szükséges nedvességet. A szeptemberi szüretet követően a szőlőt erjesztik, majd az újbort 12 hónapig francia tölgyfahordóban érlelik.
Az eredmény egy selymesen sima vörösbor, amely a szeder, a fűszerek és a szilvalekvár gazdag aromáit árasztja. Az első kortyban telt test, lágy tanninok, csábító sötét bogyós gyümölcsök, szilva és szárított fűszernövények íze, valamint hosszú lecsengés tárul elénk. A Collezione Cinquanta merész karaktere miatt kiválóan illik vörös húsokhoz, például egy príma steakhez, szarvaspörkölthöz vagy egy kiadós paradicsomszósszal kísért tésztához.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.