Glenfiddich 19 éves malátawhisky Age of Discovery Madeira Cask Finish 0,7L 40%

41 990 Ft

A világ legnépszerűbb single malt whiskyje! Nincs még egy single malt, amiből akár csak közel ennyit vennének a vásárlók.

A máig családi tulajdonban lévő Glenfiddich lepárló, mára már klasszikus, lekerekített háromszögű palackjai világszerte a ‘single malt whisky’ szimbolikus megtestesítőjévé vált. A későbbi rajongók jelentős részének a Glenfiddich 12 éves verziója adja a ‘kezdő lökést’, hogy alaposabban elmélyüljön a single maltok végtelenül gyönyörteljes világában.

Az eredetileg csak a travel retail szegmensbe (repülőterek duty-free boltjai) szánt ital a Glenfiddich első hivatalos 19 éves palackozása. A hagyományos bourbon hordós érlelést követően olyan hordóban utóérlelték, amelyben korábban madeira bort tartottak, ezzel is tisztelegve a 15. század nagy portugál felfedezői előtt. Mutatós doboza miatt ajándéknak is remek választás.

Rendkívül lágy és harmonikus produktum. Illatában gyümölcskosár, érett füge, friss egres, roppanós szőlő, narancslekvárral bolondítva. Ízlelve a gyümölcsök mellett fűszeressége kényeztet, fahéj, gyömbér, fekete bors, a gyümölcsöket karamellizálták és dobtak a serpenyőbe néhány szem mazsolát is!