További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
14 990 Ft
Sherry- szerűen édes, de nem émelyítő, kiegyensúlyozott, ugyanakkor rendkívül összetett remeke a spanyol brandy készítésnek. Régi bőr és enyhe dohány illat keveredik a karamellizált pillecukorral és az aszalt szilvával, íze gyümölcsös, vaníliás, mély, zamata magába zárja az andalúz táj narancsligeteinek minden símogató napfényét.
Kiszerelés |
---|
A füstös whiskyjeiről híres Islay szigetén található a Kilchoman lepárló, amelynek évről évre megjelenő palackozásai nagyon népszerűek a whiskyrajongók körében.
A lepárlótól észak-nyugatra levő tengeri öblöcskéről elnevezett – 2016 márciusa óta világszerte elérhető – Sanaig túlnyomórészt sherry-s jegyekkel rendelkezik, mivel nagyobb részt Oloroso sherry hordóban pihent. A Sanaig az Oloroso sherry hordós érlelésnek köszönheti mély színét és jellegzetes karakterét, amely jelentősen eltér a főként bourbon érlelésű Machir Bay-től. Az eltérő hordóérlelésnek köszönhetően a Sanaig és a Machir Bay két különböző aromával és karakterrel jutalmazza a fogyasztót.
Az IWSC 2016 (International Wine & Spirits Competition) díjátadón a Sanaig nyerte el a legjobb skót malátawhiskynek járó elismerést a kormegjelölés nélküli kategóriában.
A Machir Bay a 2015-ös Spirits Business Whisky Masters versenyen a legjobb lett kategóriábában (Islay maltok 12 év alatt), így több olyan nagyágyút is maga mögé utasított, mint a Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg stb.
Of all the whiskies, malt is king, of all the kings, Glenfarclas reigns supreme!”
Vagyis: A whiskyk között a maláta a király, a királyok legfelsőbb uralkodója pedig a Glenfarclas! – mondja ezt egy rivális lepárló!
Nézzük meg, vajon miért is érdemelte ki ezeket a hízelgő szavakat a Glenfarclas márkaneve?!
A Grants család hatodik generációja tartja kezében a sherryhordós érleléseiről és mélységes hagyománytiszteletéről ismertté vált lepárlót.
Minden palack kétszeresen lepárolt italt rejt, amely egyénileg válogatott, használt oloroso sherryhordókban pihent.
Jelenleg több mint 68000 hordó vár az ikonikus piros raktárajtó mögött, amelyek között olyanok is vannak, amelyek 1953-ban desztillált párlatot tartalmaznak!
Most itt a lehetőség, hogy Te is megkóstolj egy remekművet, ami ezeknek a gondos kezeknek a műve! Sláinte!
HEUREKA! Kiált fel Jim Murray 2008-as Whisky Bibliájában és egyben fantasztikus 95 ponttal jutalmazza ezt a 15 éves palackozást.”Menj és szerezz egyet!” javasolja.
Markánsabb komplexitásával, mint a fiatalabb Glenfarclas évjáratok, a “vájt-fülű” whiskyrajongók kedvelt választása.
Dom Perignon 0,75 díszdobozban:
Dom Perignon, a champagne-i Houtvillers város bencés apátságának pincemestere, folyton kísérletezett: a jobb minőség érdekében borokat házasított hol tudatosan, hol a véletlennek engedve. Neve mégis egy pincében felejtett borospalack miatt lett halhatatlan! A bor utóerjedt és megtartotta az erjedési szénsavat.
Találmányát tovább tökéletesítette: az új, még nem teljesen kierjedt borokat kora tavasszal palackozta, parafa dugóval lezárta, így a cukor erjedése a palackban fejeződött be és felbontás után az aranyló italban pezsegtek a buborékok.
Először a Champagne-i borkereskedők adták fejüket pezsgőkészítésre és a terület neve összeforrt a pezsgővel.
Aki Dom Perignon champagne-t vásárol, az valóban a legjobb minőséget kapja. Egy ünnepi alkalomkor vagy egy sikeres üzletkötés után ilyen pezsgőt bontani tényleg rendhagyó pillanat. A pezsgő készítői így oda is figyelnek a részletekre, különösen mivel a nedű elkészítése komoly szakértelmet kíván. A Champagne-ban, mintegy 30 ezer hektáron termesztett szőlőt kézzel szüretelik le és válogatják ki a legjobb fürtöket, az összenyomódást elkerülendő pedig kis dobozokba rakják, ügyelve a mustképződés és a spontán erjedés elkerülésére. Az előkészületek után a must hagyományos, mikroorganizmusok által segített erjedés során alakul borrá, cukortartalma pedig alkohollá válik. A munka neheze, vagyis a különféle borokkal történő házasítás ezután kezdődik, az így létrejött cuvée-t pedig a folyamatok végén hosszú évekre egy pince mélyén helyezik el.
A különleges pezsgő itt akár hét-nyolc évet is eltölthet, hogy egy élesztőkúrát követően egy kis cukor hozzáadása után áttöltve kerüljön végleges palackjába. A második erjesztés során nap mint nap megmozgatják a butéliákat, az eredetileg vízszintesen pihenő palackok apránként függőleges helyzetbe kerülnek, fejjel lefelé. Erre azért van szükség, mert így a legkisebb beavatkozás mellett tudják eltávolítani a keletkező üledéket. Ezek után már nincs sok tennivaló, mindössze parafadugóval, drótkengyellel, fóliával és persze címkével kell ellátni az üveget, hogy a nevesebb italüzletek vitrinjébe kerülhessen. Dom Perignon nem készül minden évben, hiszen még Champagne-ban is akadhat rosszabb termés, a nevet pedig a legkisebb mértékben sem akarják lejáratni.
Ha valaki esetleg kétségeket táplálna, hogy tényleg szereti-e igazán a teljesen száraz pezsgőt, akkor kóstolja csak meg a Dom Perignont ! És akkor könnyen lehet, hogy már azon sem csodálkozik, miért kerül egy-egy bizonyos nevű palack annyival többe.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.