GVine Gin Nouaison 0,7

12 490 Ft

Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G Vine-hoz szőlőpárlatot használnak – éppen úgy, ahogy a XIII. századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített italainál. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át; a nedűt oszlopüstökben párolják le, amely után semleges szőlőpárlatot nyernek.

A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új íz élményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi tiszta karakterüket.

 

A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok „nouaison”-nak. A G Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin.

 

A „Floraison” szó azt jelenti franciául, hogy „virágzás”, ezzel is utalva arra, hogy ezt az italt szőlővirággal ízesítik, és hogy a szőlővirágzás mily különleges és ritka eseménye az évnek. Természetes frissesség, mely a tavaszi szőlőültetvények üdeségét idézi.

 

Egység ár: 17843 Ft/liter
Cikkszám: 95811 Kategória:

További információk

Kiszerelés