Hennessy VS díszdobozban 0,7 40% (Holiday Twist Edition)

12 490 Ft

A V.S. (Very Special) körülbelül 40 különböző eaux-de-vie házasításából született ital. Fás és mogyorós ízvilág egy kis édességgel. Lekerekedett virágos jegyeket találunk benne bogyók, vanília és fűszerek zamataival.

A Holiday Twist az alapverzió számos limitált kiadásának egyike. Dobozát graffiti stílusú felirat egészíti ki, modern megjelenésével így igyekszik egy kis csavart vinni az ünnepi hagyományokba. A megszokott cognac ízvilágát pedig a belőle készült koktélok készítésével dobhatjuk fel – kifejezetten erre a célra ajánlja a Hennessy ezt a kiadását.

Az ír nemes, Richard Hennessy zsoldoskatonaként szolgált XV. Lajos (1715-1774) francia király haditengerészetében. Szolgálatai elismeréseként egy kis birtokot kapott Cognac városában. Családtagjai és barátai kérésére rendszeresen küldött cognacot haza Írországba. 1765-ben megalapította a Hennessy cognac-házat és üzletszerűen kezdett el foglalkozni a cognac-kereskedelemmel. Halála után fia, James vitte tovább a családi vállalkozást, és egy jól működő vállalkozást épített fel belőle. Tulajdonképpen ő hozta létre a Hennessy brandet és ő adta a cégnek a Jas (James) Hennessy & Co nevet, amelyet a mai napig visel.

Egység ár: 24980 Ft/liter
Cikkszám: 57215 Kategória:

További információk

Kiszerelés