További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
4 990 Ft
Jagermeister Winterkrauter
Gyógynövény likőr téli fűszerezéssel
Kifejezetten hideg hónapokra készült Jagermeister téli fűszerekkel.
A fahéj és a vanília igazi téli hangulattal gazdagítja a jól ismert Jagermeister ízvilágot. A sáfrány pedig valódi különlegességgé varázsolja.
Fogyasztását szobahőmérsékleten, jéggel vagy forró italként (egy az egyben forró vízzel keverve) javasoljuk.
Elfogyott
Kiszerelés |
---|
Crown Royal kanadai whisky bársonyzsákban, díszdobozban:
A Brit uralkodócsalád kanadai látogatása tiszteletére alkotta meg Samuel Bronfman keverőmester rozs-, kukorica- és árpamaláta elegyítésének 3 éves érlelésével. Illatában karamell és déligyümölcsök, ízében méz és gabonás jegyek, valamint kókusz és vanília fedezhetőek fel.
Könnyed, kiegyensúlyozott, kanadai, királyi.
Dom Perignon, a champagne-i Houtvillers város bencés apátságának pincemestere, folyton kísérletezett: a jobb minőség érdekében borokat házasított hol tudatosan, hol a véletlennek engedve. Neve mégis egy pincében felejtett borospalack miatt lett halhatatlan! A bor utóerjedt és megtartotta az erjedési szénsavat.
Találmányát tovább tökéletesítette: az új, még nem teljesen kierjedt borokat kora tavasszal palackozta, parafa dugóval lezárta, így a cukor erjedése a palackban fejeződött be és felbontás után az aranyló italban pezsegtek a buborékok.
Először a Champagne-i borkereskedők adták fejüket pezsgőkészítésre és a terület neve összeforrt a pezsgővel.
Aki Dom Perignon champagne-t vásárol, az valóban a legjobb minőséget kapja. Egy ünnepi alkalomkor vagy egy sikeres üzletkötés után ilyen pezsgőt bontani tényleg rendhagyó pillanat. A pezsgő készítői így oda is figyelnek a részletekre, különösen mivel a nedű elkészítése komoly szakértelmet kíván. A Champagne-ban, mintegy 30 ezer hektáron termesztett szőlőt kézzel szüretelik le és válogatják ki a legjobb fürtöket, az összenyomódást elkerülendő pedig kis dobozokba rakják, ügyelve a mustképződés és a spontán erjedés elkerülésére. Az előkészületek után a must hagyományos, mikroorganizmusok által segített erjedés során alakul borrá, cukortartalma pedig alkohollá válik. A munka neheze, vagyis a különféle borokkal történő házasítás ezután kezdődik, az így létrejött cuvée-t pedig a folyamatok végén hosszú évekre egy pince mélyén helyezik el.
A különleges pezsgő itt akár hét-nyolc évet is eltölthet, hogy egy élesztőkúrát követően egy kis cukor hozzáadása után áttöltve kerüljön végleges palackjába. A második erjesztés során nap mint nap megmozgatják a butéliákat, az eredetileg vízszintesen pihenő palackok apránként függőleges helyzetbe kerülnek, fejjel lefelé. Erre azért van szükség, mert így a legkisebb beavatkozás mellett tudják eltávolítani a keletkező üledéket. Ezek után már nincs sok tennivaló, mindössze parafadugóval, drótkengyellel, fóliával és persze címkével kell ellátni az üveget, hogy a nevesebb italüzletek vitrinjébe kerülhessen. Dom Perignon nem készül minden évben, hiszen még Champagne-ban is akadhat rosszabb termés, a nevet pedig a legkisebb mértékben sem akarják lejáratni.
Ha valaki esetleg kétségeket táplálna, hogy tényleg szereti-e igazán a teljesen száraz pezsgőt, akkor kóstolja csak meg a Dom Perignont ! És akkor könnyen lehet, hogy már azon sem csodálkozik, miért kerül egy-egy bizonyos nevű palack annyival többe.
Különleges, Lady Gaga kiadás, “Shallow” dúdolás mellé is ideális.
Ez az igazán kivételes 17 éves verzió 2001-ben került lepárlásra single pot still whiskey-ként. Kizárólag sherryhordóban érlelődött, amely hordót a francia LMDW független palackozó vásárolt és adott ki saját égisze alatt. Fiatalos karakterrel és frissességgel, ugyanakkor bonyolultsággal és teljességgel rendelkezik. Kiváló bizonyíték arra, hogy a sherryhordós érlelés gyönyörűen működik ír whiskey-vel is. Hordóerősségű, 626 palackos limitált kiadás.
Az 1975-ben alapított írországi Midleton szeszfőzde hat oszlopos lepárlóval van felszerelve, amelyben gabonawhiskey-t készít, és 10 hagyományos lepárlóüsttel, amelyekben singl pot still whiskey-ket állít elő 50% malátázott árpából és 50% malátázatlan árpából. Ezen kiadások a lepárló igazi különlegességei, amelyek egyedi arculatát a legjobban kifejezik.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.