Jégbor Matias Pécsi Hárslevelű 0,375 2011

9 990 Ft

A természeti erők jótékony együttállásából megszülető szerelemgyerek ez a jégbor, mely hordozza magában a fagyott szőlőszemekben még megbúvó édes nyár zamatát. Ínycsiklandó desszertek jó barátjaként édeni élményt nyújt majd, de önmagában aperitifként is megállja a helyét 13-15°C-ra hűtve.

Miért különleges? Mert tartós fagynak kell lennie napokon át, egész nap -6 Celsius körül. Hogyan készül? A szőlőt kicsi (15 kg-os) ládákba szedjük, majd nyitott kamionnal szállítjuk be a pincébe. Ezután a pince előtt egész fürtben öt órán át préseljük. A kinti -6 Celsius miatt a szőlőszemekben maradt víz, a kocsány, és a szőlőhéj végül egy nagy jégtömböt képez, a kicsorgó, esszencia pedig erjesztés után a világ egyik legkülönlegesebb édes borát adja. Ízében a citrusok, hársfaméz, körte és gyümölcsök áradata. Nagyon édes bor, és mégis harmonikus, letisztult.

Oltalom alatt álló eredet megjelölésű pécsi édes fehérbor

A bor először a nagyihoz visz el, aki saját készítésű birsalmasajtjával mindig is nagy szeretettel várt minket. Az utazás egy egészen más világban folytatódik. Ez az aranyló csillogás, a kivételes buké, a mézédes eszencia fényűzése. És így lesz kerek a világ.

Az Egyesült Államokban a Finger Lakes nemzetközi borversenyen nagy aranyéremmel díjazták 2016-ban. Magyarország egyik legrangosabb elismerésével, a Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták 2015-ben. Elnyerte a Vinagora Nemzetközi Borverseny aranyérmét, a 2013. évi Nemzeti Borkiválósági Program oklevelét, és a 2013-as Bécsi nemzetközi borverseny ezüstérmét is.

Alkoholtartalom: 9 % vol.

Fogyasztási hőmérséklet: 13-15°C

Ürtartalom: 0,375 liter
Jellemzők: édes; fehérbor

 

Elfogyott

Cikkszám: 96397 Kategória: Címke:

További információk

Kiszerelés