További információk
Kiszerelés |
---|
19 999 Ft
Az volt az elképzelés az ital megalkotásakor, hogy a black label-nél könnyedebb italt kevernek, ugyanakkor kiemelik a whisky mézes jellegét. Illata csodálatosan mézes, de nyoma sincs a benne a black label súlyos tőzegességének és gyümölcsösségének. Íze fűszeres és édes, érezni az árpacukor és a maláta kettősét.Ritka luxuskeverék, több mint 15 féle malátát tartalmaz, többek között az ital lelkét jelentő nagyon ritka Clynelish malátát.
Kiszerelés |
---|
Skóciában 1494-ben említik először a kelta nyelven “uisge beatha”, azaz az élet vize névre hallgató italt, majd 1823-ban jelentős adócsökkentés mellett engedélyhez kötötték a whisky előállítását. Ekkor alakultak az első, ma már világhírű lepárlóüzemek, mint például a George Ballantine (1807-1891) által Edinburgh-ban alapított vállalkozás. A fiai kezében továbbvirágzó alkoholkereskedés 1903-ban elnyerte a Royal Warrant kitüntető címet. 1919-ben a család eladta üzletét, az új tulajdonosok pedig sikeresen vették célba az USA piacait is. A szesztilalom dacára, az 1930-as évek közepére már a Ballantines-é volt a keleti part legjobb értékesítési hálózata. A 60-as években aztán a cég Európát is meghódította, a 70-es években pedig a keleti blokkban is a Ballantines termékei váltak a legkeresettebb skót whiskykké. A Ballantines név mára jól ismert minden whisky fogyasztó számára szerte a világon. A Ballantines Finest a világ egyik legnépszerűbb skót whiskyje, melyet titkos recept alapján, több mint 40 különböző maláta és gabona whiskyből kevernek. Fiatalos, minden alkalomhoz illő ital, kedvelői koruktól függetlenül aktív társasági életet élő férfiak és nők világszerte.
1819-ben alapított skóciai lepárlóból származik a 14 éves felföldi maláta whisky. 45 % alkoholtartalmú, hosszan lecsengő, friss, gyümölcsös utóízzel. Az egyik legészakibb whiskylepárló melletti patakban sokáig aranyat mostak, de a helyi malátawhisky is kincset ér. Gyümölcstortára emlékeztető gazdag illatát fűszeres, kissé sós aromák teszik komplexé, amely a közeli tenger hatásának tudható be. Édeskés-, mézes-, vaníliás zamatát pedig füstös, malátás ízek egészítik ki. Pompás karakterére építve, a Johnnie Walker Gold Label 18 esztendős házasításában ez a malátawhisky adja a párlat “szívét”.
Az úgy történt, hogy az alapító, Thomas E. Bulleit Jr, beteljesítve gyerekkori álmát, egy réges-régi recept alapján újraalkotta a Bulleit Bourbon whiskeyt, amelyet még az ükapja készített 1830 és 1860 között. Tom sikeres ügyvédi pályát hagyott hátra, annak érdekében, hogy 1987-ben valami újat, ismeretlent és kockázatosat próbáljon ki. A bátor vállalkozás ezúttal meghozta gyümölcsét, hiszen az évek alatt a Bulleit egy többszörösen díjazott, széles körben elismert, kézműves bourbon whiskeyvé nőtte ki magát.
A Bulleit 10 éves verziója Tom Bulleit személyes válogatása. 68% kukorica, 28% rozs, 4% árpamaláta alapanyagból készül. A belülről kiégetett, amerikai fehértölgyből készülő hordókat Tom félrerakja, hogy később azokból palackozza le ezt a whiskyt. A végeredmény magáért beszél: egy mély, gazdag, elképesztően sima bourbon whiskey születik.
A rangos, San Francisco World Spirits Competition versenyen 3 egymást követő évben (2013-2015) lett aranyérmes, a Beverage Testing Institute 2013-ban aranyéremmel és 92 ponttal kedveskedett neki.
.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.