Kajszibarack pálinka 0,5 (Panyolai Elixír)

9 990 Ft

Gyártó: Panyolai Szilvórium Kft. Alkoholtartalom: 40%. Érlelési idõ: 3 év.

A PÁLINKA Magyarország legkülönlegesebb és egyben legfelejthetetlenebb itala. A pirospaprikához hasonlóan hazánkhoz köthetõ, az ország egyik legjellemzõbb terméke, azaz Hungarikum. A hazai gasztronómiában sok évszázados hagyományra tekint vissza a pálinka kultúrája, készítését és fogyasztását “pálinka” néven már több mint 500 éve követhetjük nyomon. A társas kapcsolatok nélkülözhetetlen hangulatteremtõje, a falusi vigasságoktól a királyi lakomákig.

A pálinka készítése mûvészet. Megteremtéséhez számos feltétel együttes megléte szükséges, ez teszi oly becses kinccsé. Csak azokat a szeszes italokat nevezhetjük pálinkának, amelyek alapanyaga kizárólag egészséges, érett, magas cukortartalmú gyümölcs, alkohol és bármilyen egyéb kiegészítõ hozzáadása nélkül.

A Kárpát-medence klimatikus és talajtani viszonyai a világon páratlan beltartalmi értékekkel rendelkezõ gyümölcsök termesztését teszik lehetõvé. Ezeket az adottságokat legrégebb óta a kelet-magyarországi Szatmár vidékén használják fel pálinka készítésére. Ezen a területen, a folyók mentén elterülõ dzsungel-gyümölcsösökben termõ, kiváló minõségû, tájspecifikus gyümölcsfajták adják a pálinka alapanyagát. A Szatmár-Beregi síkon, a Tisza, a Szamos és a Túr folyók ölelésében található a panyolai pálinkafõzde.

A messzi múltban gyökerezõ hagyományok, kézmûvesipari eljárások, az általuk hozzáadott szakmai tudás és korunk legmodernebb technológia vívmányai összegzõdve a legkifinomultabb fogyasztói elvárásokat is kielégítik. A tökéletesen érett gyümölcsök begyûjtését követõen, a lepárlás során is mindenben ragaszkodnak a régi, magyar tradíciókhoz. Rézbõl készült “kisüstön”, kétszeres finomítással párolják le a megerjesztett gyümölcsöket. A folyamat során különös hangsúlyt fektetnek az elõ- és utópárlat leválasztására, a pálinkát adó tiszta középpárlat megõrzésére.

A párlás során nyert alapanyag biztosítja azt a minõségi, már félkész terméket, amely végleges színét, gyümölcsös illatát, lágy, selymes zamatát az évekig tartó érlelés során kapja meg. A pálinka némely fajtáját egyedi készítésû eper- és almafa hordókban érlelik. Hisznek az emberi munkában, amely a gyümölcs termesztésétõl kezdve, begyûjtésén, lepárlásán át egészen a palackozás hagyományos, kézzel végzett folyamatain végigkíséri termékeiket. Ha ránéz egy üveg Panyolaira, gondoljon arra a palackonkénti 5-8 kg zamatos gyümölcsre, ami a napsütötte fától az Ön elõtt álló flaskáig átlényegülve hozta létre az élet (v)ízét, az Elixírt.

Egység ár: 19980 Ft/liter

További információk

Kiszerelés