Kajszibarack pálinka 1,75 (Panyolai Elixír)

29 990 Ft

Gyártó: Panyolai Szilvórium Kft. Alkoholtartalom: 40%. Érlelési idő: 3 év.
A PÁLINKA Magyarország legkülönlegesebb és egyben legfelejthetetlenebb itala. A pirospaprikához hasonlóan hazánkhoz köthető, az ország egyik legjellemzőbb terméke, azaz Hungarikum. A hazai gasztronómiában sok évszázados hagyományra tekint vissza a pálinka kultúrája, készítését és fogyasztását “pálinka” néven már több mint 500 éve követhetjük nyomon. A társas kapcsolatok nélkülözhetetlen hangulatteremtője, a falusi vigasságoktól a királyi lakomákig.
A pálinka készítése művészet. Megteremtéséhez számos feltétel együttes megléte szükséges, ez teszi oly becses kinccsé. Csak azokat a szeszes italokat nevezhetjük pálinkának, amelyek alapanyaga kizárólag egészséges, érett, magas cukortartalmú gyümölcs, alkohol és bármilyen egyéb kiegészítő hozzáadása nélkül.
A Kárpát-medence klimatikus és talajtani viszonyai a világon páratlan beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcsök termesztését teszik lehetővé. Ezeket az adottságokat legrégebb óta a kelet-magyarországi Szatmár vidékén használják fel pálinka készítésére. Ezen a területen, a folyók mentén elterülő dzsungel-gyümölcsösökben termő, kiváló minőségű, tájspecifikus gyümölcsfajták adják a pálinka alapanyagát. A Szatmár-Beregi síkon, a Tisza, a Szamos és a Túr folyók ölelésében található a panyolai pálinkafőzde.
A messzi múltban gyökerező hagyományok, kézművesipari eljárások, az általuk hozzáadott szakmai tudás és korunk legmodernebb technológia vívmányai összegződve a legkifinomultabb fogyasztói elvárásokat is kielégítik. A tökéletesen érett gyümölcsök begyűjtését követően, a lepárlás során is mindenben ragaszkodnak a régi, magyar tradíciókhoz. Rézből készült “kisüstön”, kétszeres finomítással párolják le a megerjesztett gyümölcsöket. A folyamat során különös hangsúlyt fektetnek az elő- és utópárlat leválasztására, a pálinkát adó tiszta középpárlat megőrzésére.
A párlás során nyert alapanyag biztosítja azt a minőségi, már félkész terméket, amely végleges színét, gyümölcsös illatát, lágy, selymes zamatát az évekig tartó érlelés során kapja meg. A pálinka némely fajtáját egyedi készítésű eper- és almafa hordókban érlelik. Hisznek az emberi munkában, amely a gyümölcs termesztésétől kezdve, begyűjtésén, lepárlásán át egészen a palackozás hagyományos, kézzel végzett folyamatain végigkíséri termékeiket. Ha ránéz egy üveg Panyolaira, gondoljon arra a palackonkénti 5-8 kg zamatos gyümölcsre, ami a napsütötte fától az Ön előtt álló flaskáig átlényegülve hozta létre az élet (v)ízét, az Elixírt.

Elfogyott

További információk

Kiszerelés