Laroche Chablis 0,75 2018

7 990 Ft

Chablis városa közel kétszáz kilométerre dél-keletre fekszik Párizstól.

A városról kapta a nevét a Burgundiához tartozó, azonban önálló eredetvédelmi rendszerrel rendelkező borvidék. A szőlőtermesztés északi határán fekszik, talaja agyagos-meszes, tengeri üledékekben gazdag. A borvidék teljes egészét egyetlen szőlőfajta, a Chardonnay uralja.

A területek minőségi besorolása a dűlők fekvése alapján történt. Az alsó kategória a Petit Chablis, az alap kategória a Chablis, a legmagasabb minőségi kategóriát a Premier Cru és Grand Cru területek jelentik.

A Chablis borok frissek, élénkek, ásványosak, acélosak, elegánsak, ami a hűvös klímának és a meszes-üledékes talajnak köszönhető. Leginkább reduktív technológiával készülnek, fahordót csak ritkán és akkor sem a teljes tételek esetében alkalmaznak.

A Domaine Laroche első szőlőtőkéit az alapító, Jean Victor Laroche telepítette. Michel Laroche ma több mint 100 hektáron gazdálkodik, melynek 35%-a Premier és Grand Cru.

A Laroche Chablis 2017-es évjárata – mint minden Chablis – ropogós, friss savakban bővelkedik, ásványos, harmonikus bor, alma és körte aromákkal. Tenger gyümölcseiből és fehér húsú halakból készült ételek tökéletes kiegészítője. Különösen jól párosítható osztrigához.

 

Egység ár: 10653 Ft/liter
Cikkszám: 95580 Kategóriák: , , Címke:

További információk

Kiszerelés