Laroche Syrah-Grenache de la Chevaliere 0,75

3 650 Ft

Chablis városa közel kétszáz kilométerre dél-keletre fekszik Párizstól.

A városról kapta a nevét a Burgundiához tartozó, azonban önálló eredetvédelmi rendszerrel rendelkező borvidék. A szőlőtermesztés északi határán fekszik, talaja agyagos-meszes, tengeri üledékekben gazdag. A borvidék teljes egészét egyetlen szőlőfajta, a Chardonnay uralja, de kuriózumként vörös fajták is helyet kapnak.

A területek minőségi besorolása a dűlők fekvése alapján történt. Az alsó kategória a Petit Chablis, az alap kategória a Chablis, a legmagasabb minőségi kategóriát a Premier Cru és Grand Cru területek jelentik.

A Chablis borok frissek, élénkek, ásványosak, acélosak, elegánsak, ami a hűvös klímának és a meszes-üledékes talajnak köszönhető. Leginkább reduktív technológiával készülnek, fahordót csak ritkán és akkor sem a teljes tételek esetében alkalmaznak.

A Domaine Laroche első szőlőtőkéit az alapító, Jean Victor Laroche telepítette. Michel Laroche ma több mint 100 hektáron gazdálkodik, melynek 35%-a Premier és Grand Cru.

A házasítás 70% Syrah és 30% Grenache felhasználásával készült. Kizárólag acéltartályban érlelték, néhány hónapig. Friss, fiatalos vörösbor, intenzív gyümölcs aromákkal.

 

Egység ár: 4867 Ft/liter
Cikkszám: 95579 Kategóriák: , ,

További információk

Kiszerelés