További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
690 Ft
Leffe brune: BARNA APÁTSÁGI SÖRKÜLÖNLEGESSÉG
Belgiumban a Leffe apátság szerzeteseinek eredeti receptje alapján készül, hagyományos eljárással 1240-óta. Mélybarna színét, pompás, telt ízét a pörkölt malátából nyeri.
Kiszerelés |
---|
Miller Genuine Draft 0,33:
A Miller Genuine Draft szuperprémium kategóriás, tradicionális amerikai világos sör. Az MGD kifejlesztésekor, a XIX. század vége felé a fő cél az volt, hogy megteremtsék a csapolt sör üveges változatát. A csapolt söröknek egyedi, lágy íze van, mivel eltérő módon tartósítják őket. Az MGD-t Cold-filtering (hidegszűrés) technológiával gyártják: palackozás előtt fagypont közeli hőmérsékleten átvezetik egy porózus kerámia szűrőrétegen, amely eltávolít minden szennyeződést a sörből, amely később az ízét károsan befolyásolhatná. E különleges eljárás miatt az MGD-t ezután már nem kell tartósítani (pasztörizálni), s így megmarad lágy, frissítő, csapolt sör jellegű íze. A Miller Brewing sörkészítési módszere másban is egyedülálló: olyan egyedi komlófőzési technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy átlátszó üvegbe lehessen tölteni a sört, annak minőségi károsodása nélkül. Miller Genuine Draft egyedülállóan lágy ízét a különleges Cold-filtering (hidegszűrés) technológiának köszönheti. Ez az egyetlen sör, amelynek készítése során ilyen technológiát alkalmaznak. A sörfőzést követő fázisban a sörlét azonnal 35C-ra hűtik, hogy megőrizzék a sör friss, telt ízét, a négyszeres szűrési folyamatig pedig fagypont közeli hőmérsékletig hűtik tovább. A különleges tisztaságú, aranysárga eléréséhez az utolsó szűrési fázisban a jéghideg sörlevet egy porózus kerámia szűrőn folyatják keresztül, amelynek segítségével eltávolítják az összes szennyeződést, amely károsíthatja a sör ízét. A szűrt sört rendkívül tiszta körülmények között, sterilizált üvegekbe és dobozokba, illetve hordókba töltik, így biztosítva a pasztörizálatlan sör eltarthatóságát.
A Miller Genuine Draft a Cold-filtering gyártási technológiának köszönhetően lágy, frissítő ízélményt nyújt. Kellemesen keserű, komlós aroma jellemzi, mérsékelten testes és finom maláta utóízzel. Az átlátszó üveg, a fekete-arany színek és a rombusz alakú címke nagyon exkluzív megjelenést kölcsönöz a terméknek, kupakja pedig akár kézzel is könnyen lecsavarható.
Összetétel: víz, maláta, maltóz szirup, komló. Alkoholtartalom: 4,7%. Az amerikai sörök javarésze teljesen jellegtelen, nemzetközi ízvilágú könnyed sör. Ilyen ez a világos lager is. Illata meglehetősen furcsa, íze úgyszintén. Közepesen csípős, enyhén kesernyés. Ízvilága meglehetősen eltér a megszokottól, mindenesetre kiváló partysör és az erős marketingpolitikának köszönhetően azonban sikeres világmárka. A kiszerelése mellesleg igen megkapó és egyedi.
Bitburger 0,33
A Bitburger története csaknem 200 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1817-ben a 33 éves földbirtokos Johann Peter Wallenborn megalapította Bitburgban sörfőzdéjét. Az elkövetkező években, évtizedekben sorozatos technikai fejlesztéseket hajtottak végre. 1879-ben kialakításra került a jéggel működő 600 nm-es hűtött pince, majd néhány évvel később felszerelték a sörszűrő berendezést és a modern hűtőt. 1896-ban az áramszolgáltatást biztosító dinamó beépítése jelentett nagy előrelépést.
A folyamatos fejlesztések ellenére a 19. század 2. felére Bitburgban 3 konkurens sörfőzde is működött. Ismét elérkezett tehát az újítás ideje. Ekkor valami egészen újjal kívántak megjelenni, így kezdődött meg a pils jellegű sör főzése 1883-ban.
1909-ben használták fel először a Bitburgban talált forrás kitűnő vizét a sörfőzés alapanyagaként. Ennek köszönhetően a sör zamata még kiválóbb, még egyedibb lett.
1910-ben a Bitburg is bekapcsolódik az ország vasúti közlekedésébe. Hűtővagon megvásárlásával újabb piacokat sikerül meghódítania a gyárnak.
1923-ban a sörfőzde létrehozta üzemi laborját és egyben bevezette a minőség ellenőrzést és minőség biztosítást. A kiváló minőség elérését immár nem csak a véletlenre bízták, hanem jól megtervezett és ellenőrzött folyamatok eredménye lett.
A 20-as évek után, amikor a sörgyár hazai pozícióját már hosszú távra megerősítette, elérkezett az ideje annak, hogy más országokat is meghódítson. Az 1930-as évektől elindulnak Bitburgból a tengeren túlra is a sörökkel megrakott szállítmányok.
A Bitburger sikerét nem csak az bizonyítja, hogy 1937-ben több mint 100 ezer hektoliter sört főztek évente, hanem a Párizsi Világkiállításon elnyert első arany érem is.
A II. világháború sajnos komoly pusztításokat végzett. A több mint 60 bombatalálat után a sörgyár a háború végére csaknem teljes romokban hever.
1949-ben sikerült újra elindítani a gyártást. A Bitburger hamarosan ismét Németország egyik legmeghatározóbb sörévé vált, majd az 50-es évek gazdasági fellendülése után már nem csak otthon, hanem a nemzetközi piacon is keresett márka lett.
1965-re kicserélődtek a sörtöltő üzemben a fa rekeszek, ezeket modern műanyag váltotta fel. A könnyűfém hordóra való átállásnak köszönhetően a szállítási költség is jelentősen csökkent. Így nem véletlen, hogy a bitburgi sörgyár Németország egyik legnagyobb bevételére szert tevő üzemmé vált.
A bitburgi sörgyár vezetőire mindig is jellemző volt a környezetbarát gondolkodás. Komoly és fontos szerepet szántak, és szánnak napjainkban is minden olyan új technológiának, amely amellett hogy napjaink legmodernebbikének és leghatékonyabbikának számít, szem előtt tartja a környezet megóvását is.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.