További információk
Kiszerelés |
---|
5 990 Ft
A Pallini Limoncello egy természetes citromlikőr, amelyet 1875 óta készít az olaszországi Pallini család Rómában. Kizárólag Sfusato citromból készül, melyet az Amalfi-parton termesztenek, amit a legkiválóbb citromtermő helyek között tartanak számon. A kézzel szedett citromot azon frissiben infuzálják, így frissességük és ízük minden üvegben megtalálható. Fogyasztási sokoldalúsága szinte végtelen: magában, jégre töltve, jól behűtve, vagy koktélokba és ételreceptekbe keverve. Minden esetben Olaszország hiteles ízét kapjuk a Pallini limoncellokból.
A Limoncello (más néven Limoncino) egy édes citromlikőr, az olaszországi Campania régió egyik tipikus gasztronómiai terméke, amely a XIX. század végén született. Akkoriban egyszerűen alkohol, citrom és cukor szakszerű keverésével állították elő. Az első írásos feljegyzései Capri-szigettel kapcsolatosak, ahol 1900-ban a “limoncello” védjegyet először regisztrálták. Ugyanakkor vannak erre az időszakra vonatkozó dokumentumok, amelyek szerint a citromlikőr már szerepelt a Sorrento család asztalán, amelyet aperitifként vagy emésztőszerként használtak.
Kiszerelés |
---|