Martell Millésimes 1972 0,7L 43% exclusive díszdobozban

499 000 Ft

A Martell a türelem a tökéletesség és a szenvedély remekműve, a világ legfinomabb konyakja, a francia kultúra évszázadainak terméke. Bordeaux-tól délre a Charante folyó mentén található Franciaország legkitűnőbb szőlőtermő vidéke, Grand Champagne, ahol Cognac városában 1715 óta készítik ezt a nemes italt.
Mint minden magára igényes konyak-ház a Martell is fontosnak érzi, hogy időről időre évjáratos párlatokat jelentessen meg. 1972 nem csak Tokaj-hegyalján volt “az évszázad legkiválóbb évjárata”, de Grand Champagne is kiemelt évként tekint rá. Ez a befektetésnek is kiváló párlat 43 év öreghordós érlelésen esett át mire elérte csúcsát és palackba került, hogy rendkívüli eleganciájával fenséges örömökkel lepje meg érzékszerveinket.
Eleinte élénk és intenzív, kiemelkedő mézes és mézeskalácsos jegyek jellemzik. Aztán egy csipetnyi piros, majd fekete bogyós gyümölcs tűnik fel. Kandírozott és aszalt gyümölcsök, újra mézeskalács és finoman balanszírozó tölgy. Kifinomultság, összetettség, végtelen hosszú lecsengés.

 

Egység ár: 712857 Ft/liter
Cikkszám: 1055501 Kategóriák: ,

További információk

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Martell Millésimes 1972 0,7L 43% exclusive díszdobozban” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük