További információk
Kiszerelés |
---|
No products in the cart.
14 750 Ft
A Matheus Pálinkaház az eperfahordós érlelésű, különleges pálinkái sikerei után úgy döntött, hogy megmutatja, milyen kivételesen finom, gyümölcsös italt képes készíteni érlelés nélkül is. Az érlelt, arany színű Matheus sor után, megérkezett a Matheus Ambrosia Prémium termékcsalád. A válogatott, magozott gyümölcsökből készült Matheus Ambrosia Prémium Pálinkák tiszta ízében és illatában hazánk kedvenc zamatos gyümölcsei köszönnek vissza.
Kiszerelés |
---|
Ezen eszencia három évig érlelődött 100% szilva aszalványon. A kiváló minőségű 80% alkoholtartalmú aranyérmes pálinkánkat egy teljesen aszalt gyümölccsel teli hordóba töltöttük és három évig érleltük. A pálinka az évek során vesztett a mennyiségéből és alkoholtartalmából. A termék krémessé és kicsit édeskéssé vált az idők során, állaga sűrűsödött és lassan mozog a pohárban.
Az Abszint az iparszerű szeszgyártás történetének legmagasabb (60-80 százalékos) alkoholtartalommal előállított, zöld, vagy színtelen itala. Ürömfű és egyéb fűszernövények, valamint desztillált alkohol keveréke. Az 1920-as években (főleg kábítószer-jellegű és függőséget okozó káros hatása miatt) szinte az egész világon betiltották. Az abszint elnevezés több mint két évszázados hagyományokra tekint vissza. A történelem folyamán olyan kiemelkedően jeles személyiségek kerültek közvetlen fogyasztói kapcsolatba valamilyen formában az abszinttal, mint Verlaine, Baudelaire, Van Gogh, Hemmingway, Oscar Wilde, Manet és Picasso.
A tradicionális abszint fogyasztás:
Hozzávalók:
abszint, egy fém teáskanál, cukor, öngyújtó. Az abszintot pohárba öntjük. A kávéskanálnyi cukrot óvatosan megmerítjük a zöld folyadékban, majd a pohár fölött tartva meggyújtjuk. A cukron az abszint kigyullad, szép nagy lánggal ég közben megolvasztja a cukrot. Óvatosan tartsuk a kanalat, mert a lecsöppenő, égő alkohol felgyújtja a poharunkban feszülten várakozó italt és akkor lángolni kezd az egész pohár. Szép jelenség, csak úgy elég a mennyei nedű! Mikor már jól megolvadt a cukor, elaludt a láng, az egészet beleöntjük a pohárba. A karamellát elkeverjük és megisszuk az egészet!
Koktél ajánló:
St. Brendans ír krémlikőr, abszint, konyak vagy brandy, egy rövid szívószál, öngyújtó. A pohárba először a St. Brendans-t öntjük, rá a konyakot, erre kerül koronaként az abszint. Ismét kedvenc tűzcsiholó eszközünkhöz folyamodunk, az abszint lángolni kezd. Nincs idő gyönyörködni a látványban, a rövid szívószállal módszeres alapossággal rábukunk a pohárra; és egy hatalmas szippantással kiszívjuk a tartalmát. Az íze remek, de nem szabad sokat hezitálni az ivással, az olvadt műanyag aromája nem harmonizál a koktéllal!
A Francoli család a 19. század óta foglalkozik grappa lepárlással az olaszországi Piemontéban. A cég elnöke, Alessandro Francoli örökölte a grappa iránti szenvedélyt, és egy életen át fejlesztette és tökéletesítette a kiváló minőségű és megkülönböztetett portfóliót. Piemonte tartomány jól ismert kiváló borairól, és a kiváló minőségű alapanyag, amely a finom grappa lepárlásához szükséges, bőségesen rendelkezésre áll. Piemontot gyakran Olaszország “Burgundiájaként” emlegetik, amely hírnév a sok kisüzemi, családi borászatának és a minőségre való összpontosításnak köszönhető, amely néha már-már a megszállottsággal határos. A világ egyetlen szén-dioxid-semleges grappa lepárlója.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A cookie-kat az Ön böngészője tárolja, és olyan funkciókat hajt végre, mint például a webhelyünkre való visszatérés, amelyek Önnek a legérdekesebb és leghasznosabb.
A szigorúan szükséges cookie-t mindig engedélyezni kell, hogy menthessük a cookie-beállítások preferenciáit.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.